Report ze zápasu OLO vs. TRI (4:6)

HC Olomouc

logo

4:6

(0:0, 1:2, 3:4)

logo

HC Oceláři Třinec

Utkání mezi Třincem a Olomoucí začalo hodně opatrně. První třetina skončila bezbrankovým stavem, ačkoli hosté měli v jejím závěru dvě velké šance. Všechny pokusy o dorážky však v obou případech zlikvidoval domácí gólman David Kubík. Skóre se tedy poprvé měnilo až ve 23. minutě, kdy se z dorážky v předbrankovém prostoru prosadil Patrik Šutý. O chvíli později zažil Kubík ve svém brankovišti další horké chvilky, tentokrát ale kotouč za svá záda nepustil. Snad ještě blíže byli Oceláři druhému gólu ve 31. minutě, kdy si Kubík při jednom ze zákroků vyjel z brány a jeho klec tak zůstala zcela opuštěná. Nikdo z hostů se však nedostal ke kotouči.

Hned vzápětí se poprvé v zápase prosadili také Hanáci, a to dokonce ve svém oslabení. Třinecký obránce Žabka na modré čáře nastřelil jen kapitána domácích Ševčíka, který se ihned vydal do protiútoku. Jeho střela brankáře Heczka nepřekonala a radovat se nemohl ani Galvas. Dorážka Dominika Jeřábka se už ale za brankovou čáru dostala. Třinec odpověděl v čase 36:30, kdy se bekhendovou střelou do zápisu utkání zapsal Petr Ochman. V závěru druhého dějství opět Třinec domácí pozlobil, Kubík se musel vytáhnout tygřím skokem přes brankoviště, aby se do šaten odcházelo za stavu 1:2.

Opravdová kanonáda přišla ve třetí třetině. Nejprve se o slovo přihlásili Třinečtí, ve 42. minutě skóroval Filip Tomiczek a o tři minuty později zvyšoval Martin Pánek už na 1:4. Hanáci se však ani za nepříznivého stavu nevzdávali, navíc jim velmi pomohla nedisciplinovanost hostů, kteří třikrát za sebou faulovali a domácí tak měli dlouhou přesilovku 5 na 3. Tu po 20 vteřinách zužitkoval Patrik Sedláček. Necelých 9. minut před koncem třetiny snížil Dominik Jeřábek na 3:4. Na jeho trefu ale dokázal odpovědět Adam Cedzo a hosté opět vedli o dva góly. Ani tento stav ale netrval dlouho. V 57. minutě byl jeden z olomouckých hráčů při svém samostatném nájezdu nedovoleně zastaven a rozhodčí zařídil trestný nájezd. Na něj se do branky postavil druhý brankář týmu Klimek, Třinci to nicméně nepomohlo a exekutor Adam Drábek přiblížil Olomouc znova na rozdíl jediné branky. V závěru utkání Kohouti odvolali svého brankáře, k vyrovnání to ale nevedlo. Třinec naopak pečetil do prázdné brány gólem kapitána Matěje Kozlíka.