Report ze zápasu SPA vs. OLO (2:0)

HC Sparta Praha

logo

2:0

(1:0, 1:0, 0:0)

logo

HC Olomouc

Do druhého utkání čtvrtfinále vletěla Sparta tak, že skórovala už ve druhé minutě. Olomoucká střídačka si však vzala trenérskou výzvu, což se jí vyplatilo! Rozhodčí branku neuznali, protože útočící hráč bránil brankáři v zákroku.

Následně se Kohouti museli bránit v oslabení. První sparťanská formace ji využila krásnou kombinací, kdy mezi kruhy střílel pod břevno Michal Řepík.

Na druhé straně mohl srovnat Petr Kolouch, ale jeho několik pokusů ze slotu za Saláka neprošlo. Do konce třetiny se ještě vyznamenal Branislav Konrád, který se nádherně přesunul proti střele Jana Buchteleho a předvedl krásný semafor.

Vedení navýšil Tomášek

Pražanům vyšel i vstup do prostřední periody – Jan Košťálek našel před brankou najetého Davida Tomáška, který z první dostal puk za Konráda. Oba celky si poté vyzkoušely početní výhodu, ale ani jeden se nedokázal prosadit.

K vidění poté velké šance nebyly – spíš to na ledě občas zajiskřilo mezi hráči.

Olomouc tak šla do třetí třetiny s tím, aby se pokusila dorovnat dvoubrankové manko. Po chvíli střílel tvrdě z levé strany Lukáš Kucsera či Michal Kunc, jejich pokusy však sparťanský brankář pokryl.

Za domácí obranu se pak dostal Lukáš Nahodil, z těžké pozice vypálil bekhendem, což si Salák pohlídal.

Hra bez brankáře ke snížení nebo srovnání nevedla

Necelé tři minuty před koncem to hosté riskli bez brankáře, k tíženému vyrovnaní nebo alespoň snížení to ale nevedlo.

Sparta v sérii vede 2:0 a nyní se přesouvá série na Hanou – začíná se ve středu.

OHLASY

Josef Jandač (HC Sparta Praha): Myslím, že jsme odehráli o malinko lepší utkání než den předtím. Byli jsme rozehranější. Bylo důležité, že jsme šli do vedení. Pak jsme zodpovědným výkonem utkání zvládli a přidali jsme druhé důležité vítězství. Hráli jsme zodpovědně dozadu, což bylo možná i tím, že jsme vedli. Také to asi bylo malinko na úkor ofenzivy.