Report ze zápasu KLA vs. OLO (2:3)

Rytíři Kladno

logo

2:3

(0:1, 2:1, 0:1)

logo

HC Olomouc

První dvacetiminutovka přinesla nejprve dvě přesilové hry pro domácí. Na trestnou lavici postupně putovali Jan Knotek s Janem Káňou. I přes velký tlak v útočném pásmu se ovšem Rytířům Jana Lukáše překonat nepodařilo. Naopak, mohli to být kohouti, kdo mohl jít ihned po konci oslabení do vedení. Odpočatý Jan Káňa vyrazil kupředu poté, co převzal přihrávku Davida Krejčího. Následně střílel z pravého kruhu, avšak gólman Kladna Landon Bow jej vychytal.

Přesilovku si zahráli i kohouti. Místo jejího využití ovšem mohlo být zle. Matyáš Filip totiž vystihl nepřesnou přihrávku Lukáše Kucsery, díky čemuž se ocitl v samostatném úniku. Nezakončil však tak, jak by si představoval. Zafungovalo tedy opět pravidlo nedáš-dostaneš. Před branou Bowa vznikla skrumáž, v níž se nejlépe zorientovali Michal Kunc s Jiřím Ondruškem. Gól byl nakonec připsán olomouckému kapitánovi. Kohouti poté svého soupeře zatlačili, avšak další branku se jim přidat nepodařilo. První třetina tak skončila výsledkem 0:1.

Ihned zkraje druhé třetiny měl obrovskou šanci Jan Káňa, nevyzrál ovšem na Bowa, jenž předvedl brilantní zákrok. Radovat se ale mohli o několik minut později Rytíři, a to dokonce dvakrát v krátkém sledu. Nejprve zakončil přečíslení domácích Tomáš Plekanec, načež šly oba celky do čtyř. V této herní situaci se prosadil Cody Donaghey, který tak převážil misky vah na kladenskou stranu.

Vedení ovšem Středočechům dlouho nevydrželo. O další dvě minuty později totiž využili kohouti nabídnutou početní výhodu. Jan Káňa obdržel přesnou přihrávku od Jiřího Ondruška, načež vymetl přesnou ranou levý horní růžek Bowovy branky. Kladno si ihned poté mohlo vzít své vedení zpět, Jana Lukáše ovšem zachránila po střele Marka Baránka tyč. Hráči tak odcházeli do kabin za stavu 2:2.

Ve třetí třetině se nejprve dostal do velké příležitosti Jaromír Jágr, nicméně Jan Lukáš legendu českého hokeje vychytal. Následně měli kohouti přesilovou hru, ve které mohl skórovat Jiří Ondrušek. Střela mu ovšem nesedla tak, jak by si představoval. Hra se poté přesouvala z jedné strany na druhou a vypadalo to, že si obě mužstva body rozdělí. Poté ovšem přišly dva kladenské fauly, které byly trestány najednou. Nicolas Hlava narazil Petra Koloucha na mantinel, čímž si vysloužil dvouminutový trest, přičemž společně s ním na trestnou lavici usedl i Marek Baránek, a to za hrubost. Hanáci tak měli k dispozici dvouminutovou přesilovku pěti proti třem, ve které se prosadil Jakub Navrátil.

Tato trefa se nakonec ukázala jako vítězná. Pojistku mohl přidat ještě Lukáš Klimek, avšak jeho samostatný únik zlikvidoval Bow. Rytíři se sice snažili vyrovnat, dokonce zkusili hru v šesti, nicméně kohouti nakonec dokázali svůj hubený náskok udržet, a poprvé tak v této sezóně zvítězit na ledě soupeře.

OHLASY

Jiří Burger (Rytíři Kladno): „Neměli jsme dobrý vstup do utkání, chyběl nám pohyb, dohrávání soubojů a agresivita. Ve druhé třetině se to zlepšilo, povedlo se nám otočit skóre, nicméně bohužel ne na dlouho, jelikož jsme dostali gól v oslabení. Ve třetí části jsme pak byli ohromně nedisciplinovaní - čtyři hráči na trestné lavici, přičemž těsně před koncem jsme šli do tří. Je to tedy zklamání a nezbývá nám nic jiného, než pogratulovat soupeři.“