Report ze zápasu OLO vs. TRI (1:2)

HC Olomouc

logo

1:2

(0:1, 1:0, 0:1)

logo

HC Oceláři Třinec

Ve 3. minutě se do slibné šance dostal Klimek. Olomoucký útočník vystřelil na Mazance z pravého kruhu, ale brankář hostů gól nedovolil. Ve 4. minutě Marinčin překonal dvojici olomouckých hokejistů a na Lukáše to zkusil kličkou. Lukáš ovšem šanci zmařil pohotovým pravým betonem. V 6. minutě se už ale skóre otevřelo. Bývalý olomoucký hráč Jaroměřský nahrál z mezikruží do levého kruhu Martinu Růžičkovi. Třinecký forvard následně poslal svůj tým do vedení 1:0. Chvíli nato měl vyrovnání na holi Káňa, který vypálil dělovku ze slotu. Střela ale mířila doprostřed Mazance. Olomoučtí si ve 13. minutě vytvořili během přesilové hry velký tlak, ale ani jedna ze střel neskončila v síti. V 18. minutě se Růžička ocitl přímo před brankovištěm domácích, ale Lukáš jeho pokus spolehlivě vykryl.

Kohouti se nedlouho po zahájení prostředního dějství dočkali vyrovnání. Ve 25. minutě využil početní výhodu Jiří Ondrušek. Olomouckému kapitánovi nabil na osu hřiště Káňa, a prudkou střelou nedal Mazancovi šanci. Intenzita potyček navíc oproti první třetina vzrostla. Jako například ve 26. minutě, kdy se do sebe pustili Kunc s Daněm. Hosté chtěli odskočit do vedení ve 29. minutě. Marcinko si najel do levého kruhu pro vhazování a vystřelil. Rána ale mezeru mezi Lukášovými betony nenašla. Ze stejného místa, ovšem na druhé straně kluziště, to zkoušel Krejčí během přesilové hry. Jeho střela ale skončila na Mazancově vyrážečce. Do velké šance se dostal Strapáč pět minut před koncem třetiny. Z trestné lavice si to namířil s pukem rovnou na třineckou branku, a nebezpečnou ranou prověřil reflexy Mazance. Ve 38. minutě ujel Knotek do samostatného úniku. Svou šanci ale nevyužil.

Ve 44. minutě se puk odrazil ke Krejčímu, který zrovna projížděl kolem branky soupeře. Hvězda domácích na nic nečekala a bekhendem vyslala střelu na Mazance. Následně se na Krejčího vrhlo několik třineckých hráčů, ale bývalý centr Bostonu si s nimi poradil. Ve 47. minutě dorážel Ondruškovu střelu před brankou Nahodil, ale trefil pouze brankovou konstrukci. V 51. minutě z bezprostřední blízkosti nadvakrát zakončoval Hrehorčák, ale Lukáše nenachytal. Gólman Kohoutů o několik vteřin později zazářil znova. Tentokrát vytáhl hbitou lapačku po střele Daňa z pravého kruhu. V 53. minutě ale Oceláři skórovali. Střela Milana Doudery z osy hřiště skončila až v olomoucké kleci a stav byl 1:2. V závěru zápasu měli hráči Olomouce příležitost vyrovnat z přesilové hry, ale ani jedna ze šancí nevyrovnala stav utkání. Mora tak prohrála na domácím ledě s Třincem 1:2.

OHLASY

Jan Tomajko (HC Olomouc): „Ta první třetina nebyla úplně stoprocentní, nicméně od té druhé jsme se začali zlepšovat. Nemůžeme hráčům vytknout, že by nehráli dobře. Byl to vůborný výkon, jen jsme nedokázali využít naše přesilovky. Třinec je jedním z největších favoritů extraligy, nicméně my vždy chceme získat tři body. Soupeř ale hrál výborně dozadu, což nám určitě také moc nepomohlo.“