Report ze zápasu PLZ vs. OLO (6:1)

HC Škoda Plzeň

logo

6:1

(2:0, 2:0, 2:1)

logo

HC Olomouc

Neuběhla ještě ani minuta a Jakub Sedláček musel lovit kotouč ze své sítě. Z levého kruhu se prosadil přímo do šibenice Ludwig Blomstrand. Navýšit plzeňské vedení mohl o několik chvil později Michal Bulíř, s jehož ranou si ovšem olomoucký brankář poradil. Západočeši ovšem pokračovali v nastoleném trendu, a dále zasypávali Sedláčka nebezpečnými pokusy. Ten však statečně odolával.

Taktéž Hanáci si postupně vytvářeli své šance. V největších z nich se ocitl Lukáš Kucsera, jenž dostal dvakrát po sobě nabito do dobré pozice. Své pokusy ale namířil pouze do gólmana Miroslava Svobody. Stejně tak dopadl i následný výpad Michala Kunce z pravé strany. Nakonec se tedy opět radovali domácí. Petr Kodýtek pláchl obraně kohoutů a stejně jako Blomstrand umístil puk do horního rohu Sedláčkovy klece. Do kabin se tak šlo za stavu 2:0.

Druhá třetina začala podobně jako ta první, a to rychlým gólem Škody. A opět u toho byl Ludwig Blomstrand, který se prosadil z předbrankového prostoru. Olomoučtí trenéři se na tuto trefu rozhodli reagovat změnou v brankovišti. Jakuba Sedláčka nahradil mezi třemi tyčemi Jan Lukáš. Ani on ovšem neudržel své čisté konto dlouho. Po ráně Davida Jiříčka se totiž dostal k dorážce Pavel Musil, jenž tak navýšil vedení Škody už na čtyři branky.

Kohouti se do větších příležitostí dostali až v polovině utkání. Pomohla jim k tomu přesilová hra, v níž nebezpečně stříleli Jan Káňa s Jiřím Ondruškem. Miroslav Svoboda ovšem zůstal nepřekonán. Nejinak tomu bylo i v další početní výhodě, kde měl největší šanci Jan Knotek, jenž tečoval nabídku Davida Krejčího těsně před plzeňským brankářem. Ten ale prostor u tyčky utěsnil svými betony. Stav 4:0 tak svítil na kostce nad ledem i po druhé siréně.

Ihned z kraje třetí dvacetiminutovky si Hanáci vypracovali dvě velké šance. Nejprve tečoval Káňovu nabídku těsně před Svobodou Lukáš Nahodil. Kotouč ovšem skončil těsně vedle tyče. Útočník s devatenáctkou na zádech to vzápětí zkoušel z mezikruží, nicméně trefil pouze betony domácího gólmana. A tak přišel trest. Západočechům se podařilo vstřelit dva góly během dvou minut. Nejprve překonal Lukáše Michal Bulíř, na nějž poté navázal Filip Suchý.

V závěru duelu měli olomoučtí hokejisté přeci jen důvod k radosti. Rostislav Olesz tři minuty před koncem vstřelil svojí stou branku v Tipsport extralize a sebral tak Miroslavu Svobodovi čisté konto. Jednalo se už ale spíše o kosmetickou úpravu skóre. Škoda zvítězila 6:1.

OHLASY

Václav Baďouček (HC Škoda Plzeň): „První gól v úvodu byl hodně důležitý, i když já to nemám moc rád, jelikož pak to vypadá hrozně jednoduše. Po dalších dvou gólech se mužstvo uklidnilo, nicméně bych řekl, že až moc, protože jsme ve třetí třetině hráli hodně lehkovážně a koledovali jsme si o gól, který by Olomouc mohl posadit na koně. Dnešní výsledek je tedy pro soupeře krutější, než byl vývoj toho zápasu.“