Report ze zápasu LIT vs. OLO (3:4)

HC Verva Litvínov

logo

3:4

(0:1, 2:2, 1:1)

logo

HC Olomouc

Olomoučtí byli aktivní už od prvních vteřin utkání. Už po čtrnácti vteřinách od úvodního vhazování se do šance dostal Krejčí, který střílel z pravého kruhu, ale jeho akce gólem neskončila. Ve 4. minutě musel poprvé zastavit šanci soupeře Lukáš. Domácí Zdráhal se dostal do nebezpečné situace, ale hanácký gólman puk bez problému pokryl. V 7. minutě vypálil z levé strany ihned po vhazování Irving, ovšem Lukáš si se střeleckým pokusem poradil. Ve 12. minutě ale udeřila Mora. Během přesilové hry olomouckých hráčů se Knotek zorientoval v prostoru, a přesnou přihrávkou našel na levé straně u litvínovské branky Davida Krejčího, který pohotovou dorážkou otevřel skóre. Hosté tedy vedli 0:1. Vedení mohli kohouti navýšit v 17. minutě. Bambula střílel z levého ostrého úhlu. Kotouč se následně snažil dorazit Kusko, ale litvínovští obránci další pokusy zmařili.

Ve 22. minutě se do střelecké pozice dostal Kudrna. Litvínovský forvard nicméně na Lukáše nevyzrál. Na protější straně ale vyzrál na Godlu hanácký útočník Lukáš Kucsera, který ve 25. minutě využil Dujsíkovu přihrávku, a z prostoru před modrou čárou zvýšil na 0:2. Ve 32. minutě to Verva zkoušela znovu. Kudrna napřáhl z levé strany na Lukáše, který si poměrně dost vyjel z branky. Maskovaný muž Hanáků si následně se střelou poradil. Ve 36. minutě ale Litvínovští zužitkovali čtyřminutovou početní výhodu. Ránu Stříteského z první od levého kruhu tečoval v bezprostřední blízkosti před brankou Matěj Chalupa, a stav byl 1:2. Neuběhla ani minuta a bylo vyrovnáno. Na 2:2 upravil stav Ondřej Baláž, který uklidil puk do odkryté klece. To ale nebylo vše! Vedení vrátil bíločerveným Michal Kunc, který ve 39. minutě nikým nehlídaný zasunul touš za Godlova záda, a Olomouc vedla 2:3.

Ve 41. minutě mohl navýšit vedení Káňa. Nejproduktivnější hráč kohoutů vystřelil z pravého kruhu, ale Godla si tentokrát situaci pohlídal. Minutu nato se ale svěřenci trenérské dvojice Jan Tomajko – Zdeněk Moták vrátili do dvoubrankového vedení. Na svědomí ho měl Lukáš Nahodil, který šikovnou střelou zpod litvínovské klece trefil Godlu, od kterého se projektil odrazil do klece, a skóre zápasu bylo 2:4. Ve 46. minutě mohli hosté vstřelit pátou branku v duelu. Kolouch dostal z levé strany od spoluhráče přihrávku do slotu. Před sebou už měl jen Godlu, ale slovenský gólman předvedl úspěšný semafor. Ve 49. minutě se do příležitosti dostal opět Káňa. Pálil z mezikruží, ale Godla jeho střelu vystihl. O půlminuty později vyslal střelu Krejčí, kterou před brankou tečoval Knotek. Ani tahle šance Godlu nepřekonala. V 56. minutě tečí snížil Matúš Sukel na 3:4. Vyrovnání ale nepřišlo, a Mora si tak z Litvínova odvezla tři body.

OHLASY

Vladimír Růžička (HC VERVA Litvínov): ,,Do utkání jsme vstoupili špatně, ihned jsme inkasovali. První třetina byla špatná, v té druhé se nám podařilo srovnat. Bohužel jsme dostali laciný gól. Z naší strany to byl špatný zápas."