Report ze zápasu OLO vs. MBL (3:4)

HC Olomouc

logo

3:4

(0:1, 1:2, 2:1)

logo

BK Mladá Boleslav

Ve 3. minutě hosté poprvé zatlačili, ale na modré čáře hrající David Bernad se ke střeleckému pokusu nedostal. První ošemetnou situaci musel Jan Lukáš řešit o chvíli později, s nahozením Lintuniemiho si ale poradil. Následně vybídl Bernad spoluhráče Pláňka, jehož projektil zaplul na levý beton gólmana Hanáků. Třetí lajna kohoutů se ale také dostala do útočného pásma. Ránu z dálky palícího Bambuly tečoval těsně před Krošeljem Kolouch, puk však zapadl pár centimetrů nad horní tyč. Při hře čtyř proti čtyřem se po přihrávce do tandemu v podání Petra Strapáče dostal k zakončení Petr Kolouch, jenž o kousek přestřelil.

Na konci 12. minuty to z kruhu zkoušel Tomáš Dujsík, jenže rameno slovinského brankáře ve službách Mladé Boleslavi bylo pohotovější. O chvíli později se zpoza brány obtočil Strapáč, který nasměroval touš jen do tyče. Záhy se na opačné straně připomněl Miloš Kelemen. Pokus slovenského útočníka ale Jan Lukáš udržel na hrudi. Velkou šanci hostů zastavil gólman s číslem 29 na dresu v 15. minutě, kdy upaloval sám na bránu Pavel Kousal. V závěru první třetiny se Hanáci museli bránit, poněvadž Jiří Ondrušek a chvíli po něm i Jan Švrček zamířili na trestnou lavici. Téměř minutovou přesilovku pěti proti třem využil hostující Martin Ševc.

Na začátku druhé třetiny Bruslaři ještě dohrávali přesilovku, neboť Švrček obdržel na konci první části čtyřminutový trest. Po skončení oslabení se do samostatného úniku dostal David Krejčí, jehož bekhendový blafák ale Gašpera Krošelje nepřekonal. Následně Mladoboleslavští zatlačili. Jejich snažení ale přečetl Lukáš, jenž vychytal pálícího Lintuniemiho. Do další příležitosti svěřenců trenérů Motáka a Tomajka se protlačil Jan Knotek, který však těsně před brankovištěm neuspěl. Ve 27. minutě si do solidní pozice nabruslil Alex Rašner. Krošelj se překvapit nenechal.

O dvě minuty později předvedla olomoucká čtvrtá formace aktivní střídání. Snahu Michala Kunce zastavil Krošelj i s přispěním obránců. Posléze se k zakončení dostal Dujsík, který byl taktéž vychytán. Chvíli po uplynutí poloviny základní hrací doby se hosté radovali podruhé. Nedůraz před brankou potrestal střelou do odkryté části svatyně Miloš Kelemen. Také Mladá Boleslav šla do tří po vyloučení Kotaly a Ševce. Usilovná snaha v podobě střelby Káni, Krejčího a Ondruška ale vyšla vniveč. Přece jen ale domácí snížili. Ve 37. minutě předvedl krásnou individuální akci Silvester Kusko, po kterém doklepával do prázdné branky Vojtěch Tomeček. Závěrečná pasáž druhé dvacetiminutovky ale patřila Středočechům. Ranou z kruhu trefil naprosto přesně Jan Stránský.

Hned na úvodním buly třetí třetiny fauloval Maris Bičevskis. Přesilovku čtyř proti třem ovšem kohouti nevyužili. Šanci na reparát měli o pár minut později, kdy na trestnou lavici usedl Adam Jánošík. Početní výhoda nakonec využita byla. Po souhře mezi Krejčím a Káňou se na levém kruhu uvolnil Lukáš Klimek, jenž svým prvním gólem v ročníku snížil na 2:3. O devadesát sekund později bylo srovnáno. Ve skrumáži před brankovištěm se nejlépe zorientoval Silvester Kusko.

Mladá Boleslav si ale vedení vrátila. Střelu Pavla Pýchy dorazil za Jana Lukáše lotyšský útočník Maris Bičevskis. V 53. minutě mohlo být v táboře hostů ještě veseleji, ale Kelemen trefil pouze brankovou konstrukci. Před koncem třetí třetiny musel David Krejčí vydýchávat spoluhráčovu tvrdou střelu, kterou dostal do nohy, a proto se do hry posléze nemohl zapojit. Patnáct sekund před závěrečnou sirénou pálil od modré čáry Ondrušek, avšak Krošelj svůj tým podržel. Tři body tak po výsledku 3:4 putovaly do Mladé Boleslavi.

OHLASY

Zdeněk Moták (HC Olomouc): „Osobní souboje dnes byly velice důležité, bohužel my jsme ve většině z nich ztráceli. V důsledku toho pak přišly ty gólové situace. Ve třetí třetině jsme se však nadechli do tlaku, srovnali jsme, ale po brance na 3:3 jsme tam sehráli jednu situaci naivně a hloupě. Dnes jsme si nepomohli ani přesilovkami. Určitě jsme měli proměnit početní výhodu pět na tři ve druhé třetině, což se ale bohužel nepovedlo. Nezasloužili jsme si bodovat, natož vyhrát. Musíme si přiznat, že prožíváme špatné období.“