Report ze zápasu CEB vs. OLO (1:3)

Banes Motor České Budějovice

logo

1:3

(0:1, 1:1, 0:1)

logo

HC Olomouc

Jednačtyřicet vteřin. Přesně tolik stačilo Olomouckým k tomu, aby se dostali do vedení 0:1. Tomeček ujel společně s Davidem Krejčím, kterému poslal kotouč křižnou přihrávkou na levou stranu. Bývalý centr NHL neměl sebemenší problém dopravit touš do zcela odkryté klece, ve které se Hrachovina vůbec neorientoval. V 5. minutě prověřili domácí brankáře Branislava Konráda, který se po 112 dnech a hrůzostrašně vypadajícím zranění vrátil mezi tři tyče. Gulaš vyslal dělovku, ale Konrád vykopl projektil pravým betonem. V 8. minutě to od modré zkusil z nápřahu Bučko, ale Konrád měl přes hráče dobrý výhled, a střelu bez problému vyrazil lapačkou. V 16. minutě se do šance dostal Bambula, ale Hrachovina byl tentokrát připraven a navýšení stavu nedovolil. V 19. minutě Konrád rozehrával během přesilovky za brankou, jenže ho překvapil Vondrka. Ten následně poslal puk na Novotného do slotu, ale Konrád se stihl vrátit do branky a hbitým zákrokem situaci uklidnil.

V jednadvacáté minutě připravil Káňa nahrávkou od modré šanci pro Knotka, který se nacházel v bezprostřední blízkosti před brankovištěm. Hrachovina ale se štěstím nakonec neinkasoval. Ve 26. minutě jeli Budějovice trestné střílení po faulu Rutara. Nájezdu se chopil Gulaš, ale Konrád mu nedal žádnou šanci zakončit poté, co mu pryž vyrazil hokejkou. O minutu později se ale jihočeští hráči přece jen dočkali vyrovnání, byť jen na několik vteřin. Na 1:1 srovnal v přesilovce Jindřich Abdul, který trefil pravý roh branky kohoutů. Českobudějovická radost ale neměla dlouhého trvání. Sedmatřicet sekund na to poslal svěřence koučů Jana Tomajka a Zdeňka Motáka do vedení 1:2 Silvester Kusko. Šestadvacetiletý forvard dostal přihrávku od Knotka na levou stranu, odkud dokázal skórovat v pádu vedle Hrachovinovy vyrážečky. Ve 37. minutě zkoušel Hrachovinu nadvakrát překonat Rutar, ale nakonec byl úspěšný jihočeský strážce klece.

Hanáci vstoupili do závěrečného dějství v dravém stylu. Ve 41. minutě se před Hrachovinou utvořil závar, a domácí brankář jen tak tak hasil nebezpečnou situaci. Ve 43. minutě se naopak vytvořila gólová šance na protější straně kluziště. Šenkeřík vyslal střelu z kruhu, ale Konrád měl bližší tyč pohlídanou a vyrovnání nepřipustil. Ve 46. minutě ujel Mareš, ale jeho pokus skončil na Hrachovinově levém betonu. Ve 49. minutě měla Mora velkou šanci jít do dvougólového trháku, když Hrachovina vůbec neměl ponětí, kde je puk. Zmatenost domácího gólmana ale olomoučtí hráči v gól nepřetavili. V 53. minutě střílel od modré Mareš, ale Hrachovina jeho střelecký pokus vytěsnil. V 55. minutě Bambula tvrdě sestřelil u českobudějovické svatyně Šenkeříka. Jihočeský bek se pak s potížemi dobelhal zpět na střídačku, ovšem zákrok byl v rámci pravidel, a tak se nevylučovalo. V 56. minutě předvedl Konrád fantastický zákrok, kdy si vyjel, a po „haškovsku“ zneškodnil střelu soupeře. V 60. minutě skóroval do prázdné Jan Káňa, a Olomouc slavila na jihu Čech výhru 1:3.

OHLASY

Jaroslav Modrý (HC Motor České Budějovice): V utkání jsme pořád tahali za kratší konec. Věděli jsme, že budeme hrát proti bojovnému týmu. Když Olomouc vede, tak si proti nim hraje těžko. A když už jsme konečně vyrovnali, tak jsme si nechali dát takový hloupý gól. Vytvořili jsme si plno šancí, ale Konrád je dnes hodně podržel. Podal fantastický výkon, a po takovém zranění je dobré vidět Braňa zpátky. Jsme rádi, že je zdravý, a blahopřejeme soupeři k výhře."