Report ze zápasu OLO vs. ZLN (4:0)

HC Olomouc

logo

4:0

(2:0, 0:0, 2:0)

logo

PSG Berani Zlín

Úspěšnější start do moravského derby měla Mora. Krejčí se přes hráče Zlína probojoval až do útočného pásma, kde to sám zkusil na Kašíka. Brankář Beranů ale jeho pokus zneškodnil. Následně se projektil odrazil ke Švrčkovi, jehož zakončení nakonec úspěšné nebylo. Až Vojtěch Tomeček dorazil ve 4. minutě puk do sítě hostů, a poslal tak kohouty do vedení 1:0. V 6. minutě se Krejčí opět ocitl v gólové příležitosti. Během početní výhody si tentokrát najel na Kašíka z pravé strany, a v prostoru kruhu vyslal střelu. Zlínský strážce klece ale střelu pokryl. Uprostřed třetiny se Hanákům nabídla skvělá šance, jak jít do dvoubrankového vedení. Dvouminutová přesilovka pět na tři ale zůstala nevyužita. A to i přes skvělou Káňovu akci, který pálil z první k pravé tyčce. Maskovaný muž žlutomodrých se ale stihl přesunout, a navýšení olomouckého vedení nepřipustil. V 18. minutě ale Lukáš Nahodil tečoval Řezníčkovu střelu od modré, a Olomouc vedla 2:0.

Ve 21. minutě pálil Němec, a jeho pokus se navíc snažil tečovat Mallet. Konrád nicméně tuto situaci vyřešil bez problému. Ve 25. minutě se Rutar prosadil ze slotu, ale Kašíkova lapačka byla připravena. O minutu později trefil Knotek z levé strany jen boční síť, kromě toho Kusko narazil do Kašíka a posunul zlínskou svatyni. Sudí chtěli Kuska vyloučit na dvě minuty, ale Okál trest odvolal, když rozhodčím sdělil, že to byl on, kdo Kuska na svého brankáře natlačil. Křídelník Beranů tak předvedl skvělé gesto fair-play. Ve 36. minutě se na branku hostů řítil tandem ve složení Káňa – Krejčí. První jmenovaný vybídl hvězdného centra křižnou přihrávkou na pravou stranu k zakončení. Krejčí vyslal střelu z první, ale trefil jen Kašíka, který si proti střele vyjel. Ve 39. minutě se Bambula dostal do samostatného úniku, zkusil to kličkou na levou stranu, ale Kašík ho vystihl betonem.

Ve 42. minutě byli příznivci v plecharéně svědky nehezkého momentu, když Zabusovs narazil tvrdě do mantinelu. K ležícímu hráči hostů přispěchali na pomoc i lékaři, ale nakonec odjel dvacetiletý Lotyš po svých, což bylo dobré znamení. Minutu nato si červenobílí vytvořili náskok o tři branky. A střelcem se stal zase Lukáš Nahodil, pro kterého to byl druhý gól v duelu. Nejdříve obdržel nahrávku od Černého, poté si sjel na pravý kruh, aby pak střelou zápěstím uklidil touš do levého rohu Kašíkovy branky. Ve 46. minutě se Nahodil proměnil v nahrávače, když pobídl Viléma Buriana ve slotu. Vytáhlý útočník vyslal střelu zápěstím a zvýšil už na 4:0. Tato trefa zároveň vyhnala Libora Kašíka z branky, a na jeho místo šel Daniel Huf. V 58. minutě mohl snížit stav Okál. Zlínský útočník si vybruslil před Konráda, načež se ho snažil vymíchat. Slovenský brankář se ale nachytat nenechal. Do konce zápasu už gól nepadl, a Branislav Konrád tak vychytal první čisté konto v letošní sezoně během výhry 4:0.

OHLASY

Zdeněk Moták (HC Olomouc): ,,My jsme si na začátku vytvořili několik gólových šancí, bohužel jsme je nedokázali proměnit. Víte, pořád je to derby, a ani za stavu 2:0 nemůžete jít do druhé třetiny s tím, že je hotovo. Hodně nás potom uklidnil gól na 3:0, a opravdu jsme dotáhli ten výsledek do konce tak, jak jsme potřebovali. To bylo důležité. Podařilo se nám hrát v klidném závěru. Jindy to bývá hektické, vždycky je to o gól nebo nerozhodně, a to nám rozhodně v ničem nepřidá, takže já jsem rád, že jsme si v průběhu duelu dokázali vytvořit takový náskok, abychom pak mohli zápas v klidu dohrát."