Report ze zápasu KLA vs. OLO (2:0)

Rytíři Kladno

logo

2:0

(1:0, 0:0, 1:0)

logo

HC Olomouc

Ve 4. minutě kohouti poprvé výrazněji prověřili domácího gólmana Bowa. Kapitán Ondrušek vyslal střelu na branku, která se ale odrazila k Burianovi. Vysoký forvard neváhal, a ihned vypálil. Kotouč ovšem skončil na betonu Bowa. V 7. minutě Suchánek nahodil kus černé gumy na svatyni hostů, ale Konrád schoval puk do lapačky, a situaci uklidnil. V 9. minutě se Kristo dostal do pravého kruhu, odkud vystřelil prudkou ránu. Projektil trefil Konráda do masky, a gól z toho tedy nakonec nebyl. V 11. minutě šli Rytíři do vedení. Miroslav Indrák zavezl touš do ofenzivního pásma, kde ho promíchal, a pohotovou střelou se trefil pod Konrádovu lapačku. Stav tak byl v polovině první třetiny 1:0. V 16. minutě měli Kladenští další šanci. Střela domácího Melky orazítkovala břevno, a Olomouc tak nebyla daleko ke dvougólové ztrátě.

Ve 21. minutě prověřil Konrádovy reflexy z levého kruhu Plekanec. Brankář Hanáků ale vyrazil puk ramenem. Ve 23. minutě se Pytlík ocitl s kotoučem ve slotu, odkud vypálil. Střela ovšem skončila v Konrádově výstroji. Minutu na to měl vyrovnání na hokejce Olesz. Šestatřicetiletý křídelník měl před sebou poloprázdnou branku, ale trefil jen bránícího Suchánka. V následujících několika minutách si bíločervení vytvářeli sílící tlak v útočném pásmu. Vyrovnání z toho ale nakonec nebylo. Ve 27. minutě se střelecky prosadil Klimek, jenže Bow si s pukem poradil, byť s potížemi. O minutu později dostal ránu projektilem do masky také kanadský gólman. Olesz vyslal tvrdou ránu téměř od modré čáry, která si našla jako cíl masku Bowa. Ve 39. minutě měla Mora velkou příležitost vyrovnat stav utkání. Tomeček obdržel nahrávku od Krejčího, následně se probojoval až před Bowa, ale kladenský gólman hokejkou šanci zneškodnil.

Ve 44. minutě přidělal starosti domácímu brankáři Kunc. Na kladenskou svatyni vystřelil hbitý pokus, ale Bow si v konečném výsledku se situací poradil. Na konci 45. minuty vyvrcholila slibná olomoucká šance, kterou založil Krejčí. Střelecky se prosadil Škůrek, ale Bow schoval kotouč do betonů. Maskovaný muž Rytířů zasahoval betony také ve 49. minutě, když na nich skončila Klimkova střela. O devětatřicet vteřin později se hlavní dění přesunulo na druhou stranu kluziště. Z mezikruží se k dělovce napřáhl Zikmund, ale Konrád střelu vystihl a schoval do výstroje. V 52. minutě byli Hanáci kousek od vyrovnání. Káňa přihrávkou vybídl Krejčího, který se pokusil překonat Bowa kličkou do bekhendu. Puk ale nakonec skončil v betonech domácí brankáře. Necelou půlminutu před koncem uklidil touš do prázdné branky Nicolas Hlava, a upravil skóre na konečných 2:0.

OHLASY

Jiří Burger (Rytíři Kladno): ,,Já bych dneska nechtěl ani moc hodnotit hru. Chtěl bych kluky pochválit za to, jak se semkli po nepovedeném duelu se Zlínem, jak dnešní zápas parádně ubojovali. Byla tam u nich neskutečná bojovnost, neskutečná obětavost. Za to bych je chtěl pochválit a poděkovat jim za to. Samozřejmě jsme rádi, že jsme zápas zvládli za tři body a napravili ten zápas proti Zlínu."