Report ze zápasu PLZ vs. OLO (2:1)

HC Škoda Plzeň

logo

2:1

(1:0, 1:1, 0:0)

logo

HC Olomouc

Ve 3. minutě čelil Branislav Konrád závaru ve svém brankovišti. Rychle se před ním obtočil Gustaf Thorell, avšak hokejka Jiřího Ondruška ránu plzeňského útočníka zastavila. Posléze se do první šance dostali Hanáci. Krejčí vybídl Káňu, jehož pas si v mezikruží našel Jakub Navrátil, který pozorného Dominika Pavláta v kleci domácích nepřekonal. Pavlát se činil i při střele kapitána Ondruška od modré čáry.

Následně se Škoda dostala do optického tlaku. Ten vyvrcholil v 16. minutě vyloučením Petera Lichance. Domácím stačilo k využití přesilovky jen dvanáct sekund. Na kruhu si našel místo Tomáš Mertl, jehož pohotová rána propadla do sítě gólmana Konráda. Na konci první dvacetiminutovky se připomněl Peter Čerešňák. Nejproduktivnější bek Tipsport extraligy na svého reprezentačního kolegu nevyzrál.

Hned zkraje prostředního dějství se ke střele dostal Káňa, ale Pavlát jeho projektil zastavil. Následně se hrálo bez šancí na obou stranách. Malým náznakem byla rána Tomáše Dujsíka po přistrčení Davida Krejčího, jenže Pavlátova vyrážečka byla rychlejší. Konrád měl práci o chvíli později, když ramenem zastavil unikajícího Maláta. Ve 28. minutě však přišlo vyrovnaní. Michal Kunc sklepl pod sebe Vilému Burianovi, jehož rána se přehoupla přes hlavu Pavláta a následně doskočila za brankovou čáru.

Druhá polovina třetiny byla ovlivněna několika tresty na obou stranách. Při hře čtyř proti čtyřem se připomněl Knotek, ale Pavlát rychle zacvakl betony. Dokonce v oslabení se kohouti dostali do přečíslení dvou proti jednomu, Káňovi se ovšem pas přes hokejku obránce nepovedl. Záhy tak přišel trest. Z pravého kruhu se v přesilovce prosadil Gustaf Thorell, takže po čtyřiceti minutách Škoda vedla 2:1.

Po pár sekundách ve třetí třetině se před Konrádovou klecí uvolnil Martin Lang, který ale o pár čísel horní tyč přestřelil. Následně se kohouti dostali do přečíslení, při kterém ošklivě upadl na mantinel Jan Káňa, který musel být z hrací plochy odveden za doprovodu lékařů. Ve 48. minutě se do šance dostával Kodýtek, ale Konrádův beton zabránil inkasování.

Zhruba sedm minut před koncem řádné hrací doby přišlo od modré čáry Ondruškovo nahození, které se snažil dorážet Krejčí, nicméně obránci v modrých dresech situaci pohlídali. Do slibné pozice na brankovišti se dostal Rostislav Olesz, jenž vybojoval nedovolený zákrok. V přesilovce kohouti vyrovnávací gól nevstřelili, přestože se Pavlát několikrát ocitl pod tlakem. Do šance se záhy dostal domácí Bulíř, Konrád ale udržel touš mezi svými betony. V úplném závěru hosté pořádně zatlačili, avšak kompaktně pracující plzeňská obrana vyrovnání nedopustila.

OHLASY

Václav Baďouček (HC Škoda Plzeň): „Utkání se vyvíjelo tak, jak jsme očekávali. Bylo to urputné a těžké. Olomouc byla silná v osobních soubojích a předvedla kvalitní výkon směrem dozadu. Rozhodly přesilovky, ve kterých jsme dvakrát byli úspěšní. Jsem rád, že jsme to zvládli a klukům bych chtěl poděkovat.“