Report ze zápasu ZLN vs. OLO (3:2)

PSG Berani Zlín

logo

3:2sn

(0:1, 2:1,0:0 - 0:0)

logo

HC Olomouc

Vstup do zápasu vyšel Hanákům skvěle. Pouhých 43 vteřin po úvodním vhazování se do přečíslení dostal Krejčí, jenž následně vyslal přesný křižný pas z pravého křídla na Lukáše Klimka, který kotouč doklepl za Kašíkova záda. Z prostoru mezi kruhy pak dvakrát pálil kapitán Jiří Ondrušek, gólman Beranů ale další inkasovanou branku nedovolil.

Zajímavou příležitost ke skórování měl Němec, jenž se přes olomouckou obranu prokličkoval až před Lukáše, při zakončení byl ale faulován. V závěru třetiny se v přečíslení objevil Krejčí, který poslal puk na Nahodila. Třiatřicetiletý útočník chtěl přihrát zpátky na Krejčího, jeho pobídku ale zblokovali vracející se beci.

Druhou část hry otevřel nebezpečnou ránou od modré Krejčí, Kašík proti jeho pokusu na poslední chvíli vytáhl beton. Na druhé straně střílel z levého kruhu Mallet, jehož projektil proletěl jen těsně vedle vzdálenější tyče. Po následné tvrdé střele Okála Lukáš vůbec nevěděl, kam mu zapadl kotouč, naštěstí jej ale včas dokázal najít a schovat do lapačky.

Obrovskou šanci poté zaznamenal Černý, který pálil z vrcholku pravého kruhu. Jeho pokus se po zákroku zlínského brankáře dostal až ke Kuncovi, ten ale puk za Kašíka usměrnit nedokázal. V čase 27:14 našel Mallet přihrávkou zpoza brány Honejska, třicetiletý forvard Beranů ránou z první trefil pouze gólmana Mory. Kotouč se ale následně odrazil příhodně na hůl Valentina Claireauxe, jenž zakončoval do úplně odkryté klece.

Zanedlouho si Olomouc zahrála první přesilovku. V početní převaze si Hanáci vytvořili velký tlak, nejprve pálil z první Navrátil, jeho pokus ale Kašík fantastický zákrokem vyrazil. Hned nato střílel Knotek, avšak ani po následném závaru v brankovišti, jenž způsobil dorážející Nahodil, kotouč přes brankovou čáru nepřešel.

Na začátku 33. minuty se na modré napřáhl Gazda, jeho tvrdý projektil tečoval Valentin Claireaux do protipohybu Lukáše, čímž poslal Zlín poprvé v utkání do vedení. Další velkou šanci domácích zaznamenal Gazda, který dorážel puk ležící před strážcem svatyně Olomouce. Běžela poslední minuta druhé třetiny, když si po velkém tlaku Hanáků najel Lukáš Klimek do prostoru mezikruží, odkud střelou zápěstím propálil všechny hráče v modrých dresech.

Úvod závěrečné části hry byl z obou stran velice opatrný. Do přečíslení dva na jednoho se dostal Gazda s Veselým, první zmiňovaný to vzal na sebe, jeho střela byla ale zablokovaná jedním z obránců. Vrátit Kohoutům vedení zpět mohl Nahodil, jenž se dostal do tutové šance, střela do prázdné brány ale skončila pouze na zadním mantinelu. Velkou šanci měl také Köhler, který se dostal až za olomouckou obranu, jeho bekhendové zakončení zastavil Lukáš pohotovým zákrokem vyrážečkou.

V závěru našel ležící Bambula přihrávkou zpoza brány Kuska mezi kruhy, proti střele slovenského forvarda z první vytáhl Kašík bleskurychlý zákrok betonem. Šedesát minut o vítězi moravského derby nerozhodlo, a tak se za stavu 2:2 šlo do prodloužení.

Na úvod prodloužení se dostal Lukáš Nahodil do úniku, gólman Beranů si ale s jeho forhendovou kličkou poradil. Také Kolouch mohl rozhodnout utkání, když si obhodil zlínského obránce a zamířil k protější tyči. Vzápětí si Nahodil připsal další zajímavý pokus, jeho ostrá rána zápěstím skončila v Kašíkově lapačce.

Utkání tedy došlo až do nájezdů. Jediným úspěšným střelcem této loterie byl až v páté sérii Patriks Zabusovs, a tak si Hanáci odvezli ze Zimního stadionu Luďka Čajky pouze bod.

OHLASY

Luboš Jenáček (PSG Berani Zlín): „Myslím si, že to bylo vyrovnané utkání, s tím, že každý měl své šance. Byly části utkání, ve kterých byla Olomouc lepší, zavřela nás. Byly tam úseky, kdy jsme zase my byli aktivnější a myslím si, že to byl remízový zápas. Vyloženějších šancí ale měla Olomouc víc, zvláště pak v závěru a v prodloužení, kde nás výrazně podržel Kašík. Bod nám chybí. Mohli padnout jiné góly, bohužel těsně před koncem druhé třetiny, kdy jsme otáčeli z 0:1 na 2:1 nás tam Olomouc uvařila, protože měla blíž střídačku a z toho to tam Klimek pěkně trefil. Je to škoda, protože kdyby jsme nedostali gól do kabin, tak mohli padnout jiné góly. Ale pořád je to vítězství a je to určitě lepší než mít jeden nebo žádný bod.“