Report ze zápasu OLO vs. KOM (2:3)

HC Olomouc

logo

2:3sn

(2:0, 0:1, 0:1 – 0:0)

logo

HC Kometa Brno

Oba týmy šly do zápasu v úplně jiné formě. Zatímco Brno už v přípravě zdolalo Znojmo a rozstřílelo i mistrovský Třinec (7:0), Olomouc na své první vítězství v přípravě před dnešním zápasem stále čekala. Utkání bylo od začátku velice svižné, už po devadesáti sekundách pálil velmi dobře z mezikruží Tomeček, ovšem Tomek v brance soupeře kotouč zastavil. Chvíli poté naopak parádně pronikl obranou Bartejs, který si obhodil dokonce až tři hráče, ale nakonec ho zastavil beton Konráda.

První branka padla už v osmé minutě. Radovali se domácí. Nahodil se zjevil v mezikruží úplně osamocen, ovšem nepálil, nýbrž nabídl kotouč taktéž osamocenému Vojtěchu Tomečkovi, který ho už jen poslal do odkryté klece. Poté se v dobrých šancích objevili ještě Mallet a Navrátil, ale ani jeden z nich neuspěl. První třetina však přece nabídla ještě jednu branku. Olomouc vyvinula na soupeře v útočném pásmu velký tlak, který vyústil až v naprosto přesnou ránu zápěstím z hokejky Petra Koloucha. A do kabin se tak šlo za stavu 2:0.

Druhé dějství nabídlo ze startu hru ve čtyřech na obou stranách. K vidění bylo ovšem jen několik nepřesných pokusů. Pak se Kometa trefila, a to už ve 24. minutě. Luboš Horký si najel do pásma kolem pravého mantinelu a následně vypálil skvěle na zadní tyč. Chvíli poté mohl kontrovat Ostřížek, který ale z pravého kruhu nakonec nedokázal překonat přesouvajícího se Tomka. Další velkou šanci měla Olomouc ve 35. minutě. Nahodil přihrál do jízdy Kuncovi, který si puk stáhl do bekhendu, ale nahodil ho pouze na tyčku. Po druhé třetině tak na zimním stadionu v Olomouci panoval stav 2:1

Třetí část zápasu se ze začátku nesla v duchu vyloučení. Přesilovku si vyzkoušela Olomouc, Brno, ale hrálo se i ve čtyřech proti čtyřem. Nikdo početní výhodu nevyužil. Prvních deset minut poslední třetiny utkání nenabídlo ani žádnou větší šanci. Až v 55. minutě byli Hanáci velmi blízko vstřelení další branky, to se ovšem nepovedlo. Ondrušek přesunul na levou stranu na volného Tomečka, jenž puk přeposlal Knotkovi k zadní tyči. Ten ho ale do volné branky neposlal, protože promáchl. O další minutu později trestala Kometa v duchu nepsaného pravidla nedáš = dostaneš. Petr Holík vystartoval po přihrávce Kučeříka do samostatného úniku, jenž zakončil střelou do víka a v poslední pětiminutovce srovnal na 2:2. Mohlo být hůř, jelikož se v obrovských šancích octli ještě i Roth a Krištof, ale ty parádními zákroky odmítl Konrád.

Po třetí třetině bylo ohlášeno, že se utkání rozhodne v samostatných nájezdech, které tak začaly hned po třetí třetině. Ostřížek začal úspěšně, ve druhé sérii ho dorovnal Horký. V dalších třech sériích neuspěl nikdo. Když se otočilo pořadí, prosadili se znovu Horký a také Tomeček. Na branku Tomáše Vincoura už ale Navrátil nedokázal odpovědět a Kometa dokonala obrat.

OHLASY

Zdeněk Moták (HC Olomouc): Výborný přípravný zápas, pro Kometu i pro nás. Chvílemi jsem byli i lepší. Podali jsme velice dobrý výkon, ale bohužel, nebylo to s výhrou. Kluci bojovali, snažili se, hráli dobře, ale chyběla nám ještě nějaká branka. Z velkého počtu šancí, které jsme měli, ale musím přiznat, že je měla i Kometa, jsme nevstřelili více branek.