Report ze zápasu VIT vs. OLO (2:1)

HC Vítkovice Ridera

logo

2:1

(0:0, 1:1, 1:0)

logo

HC Olomouc

Úvodní třetina začala opatrně z obou stran. Hanáci ale trávili více času v útočném pásmu. Ve 4. minutě pořádně vyprášil betony brankáře Aleše Stezky hostující kapitán Jiří Ondrušek, avšak branky se skupinka olomouckých fanoušků nedočkala. Olomouc měla záhy k dispozici první přesilovku, tu však ani přes nemalý počet střeleckých pokusů nevyužila. Ve 12. minutě brankář Jan Lukáš lehce zaváhal při rozehrávce, poté ale během pár sekund hned dvakrát kohouty podržel.

Ke dvěma početním výhodám se dostali i domácí. Kohouti se solidně bránili a navíc na konci první třetiny měli ještě jednu velkou šanci. Po střele Davida Ostřížka se puk odrazil od betonů Aleše Stezky před Šimona Grocha, který skákavý předmět chtěl co nejlépe trefit. Jeho rána ale byla sražena těsně nad poloprázdnou třetinu. Úvodní perioda tedy gól nenabídla.

Ve druhé třetině se tempo hry rapidně zvedlo. Dvě minuty po pauze ujížděl vítkovický Rostislav Marosz sám na bránu, ale Jan Lukáš jej výborným způsobem vychytal. O tři minuty později se znovu připomněl Šimon Groch, jenž dvakrát v rychlém sledu pálil, jenže Stezka byl připraven. Skóre otevřeli Ostravané, kteří se prosadili po úniku Roberta Flicka. Kanadský útočník procedil kotouč nad Lukášovým pravým betonem.

Vedení ale Vítkovicím nevydrželo dlouho. O chvíli později Jakub Navrátil v obrovské příležitosti neuspěl. O střídání později se už ale družina trenérů Motáka a Tomajka radovat mohla, když z vrcholu pravého kruhu úspěšně zamířil obránce Tomáš Černý . Těsně po uplynutí poloviny základní hrací doby ujel domácí Fridrich, který svou ránu otřel o horní tyč. Své šance v závěru druhého dějství neproměnili hostující Lukáš Kucsera ani domácí Radovan Bondra, tudíž do kabin se šlo za stavu 1:1.

Na začátku třetí třetiny si kohouti vynutili přesilovku, ale tu využít nedokázali. Ve 47. minutě si udělal prostor na pravém kruhu Jan Bambula, jehož rána zamířila do hrudi připraveného Stezky. Po přistrčení Jana Knotka o chvíli později zkusil štěstí David Ostřížek. Pokus olomouckého útočníka byl sražen nad Stezkovu bránu. Bojovná třetí třetina pokračovala, na přelomu 54. minuty nebezpečně střílel i domácí kapitán Roman Polák. Bránu ale minul.

Zhruba čtyři minuty před koncem třetí třetiny hrála Olomouc přesilovku pěti proti třem, ta ale brzy skončila, neboť na trestnou lavici zamířil i Jan Bambula. Vítkovice nakonec vsítily rozhodující gól 21 sekund před koncem, když se podruhé v utkání trefil Robert Flick. Olomouc tedy v Ostravě padla 1:2.

OHLASY

Miloš Holaň (HC Vítkovice Ridera): Vyrovnané utkání, ostatně jako každé s Olomoucí. Šance byly na obou stranách. Myslím si, že misky vah jsme mohli převážit na svou stranu ve druhé třetině, kdy jsme měli tři samostatné nájezdy, ale proměnili jsme jen jeden. Velice dobře jsme ubránili oslabení a pak jsme si tvrdě šli za rozdílovým gólem, který nám také dal to vítězství.