Report ze zápasu KOM vs. OLO (2:1)

HC Kometa Brno

logo

2:1

(0:0, 1:0, 1:1)

logo

HC Olomouc

Olomoučtí do zápasu vstupovali s motivací oplatit soupeři porážku z předchozího utkání, kdy Kometa prohrávala po první třetině už o dvě branky, ale nakonec ještě dokázala zápas otočit a zvítězit po samostatných nájezdech. Už v úvodních minutách se ale do šance dostali domácí. Luboš Horký přehodil kotouč k Holíkovi, jenže jeho ránu skvěle zastavil Jan Lukáš.

Příležitost měli i kohouti. Lukáš Kucsera v početní výhodě zachytil kotouč a poslal do šance Klimka, jenže jeho pokus z ideální pozice úspěšný nebyl. Chvíli poté vypálil brněnský Rákos z pravého kruhu, ale jeho ostrou jedovku Lukáš opět zneškodnil. Do kabin se tak šlo za stavu bezbrankového stavu.

V úvodu druhého dějství se hrál opatrný hokej, oba týmy hodně dbaly na defenzivu. Za faul loktem pak za katr putoval Holland, ale početní nevýhodu soupeře nedokázali kohouti zužitkovat. Na opačné straně se to však povedlo. Mareš fauloval a Kometa šla přesně po minutě přesilové hry do vedení. Krištof skvěle přeposlal kotouč Haščákovi, který kotouč na branku jen nahodil. Jenže u brankoviště byl připraven Alexandre Mallet, jenž okamžitě do olomoucké svatyně kotouč doklepl. Následně začalo obléhání branky hostů. Do šancí se postupně dostávali Zaťovič, Kučeřík a Holík. Ani jeden z nich však před skvěle chytajícím Lukášem neuspěl. Stav po druhé třetině byl tak 1:0 pro domácí.

Poslední část střetnutí začala pro kohouty velmi špatně. Valenta byl vyloučen, přičemž Brnu se i tentokráte podařilo přesilovku využít. Akci založil Holík, který nabídl kotouč Horkému, ten ho poslal na branku, ovšem trajektorii kotouče lehkou tečí ještě trochu změnil Martin Zaťovič. Černá pryž skončila až za Lukášovými zády. Následně se hra začala přiostřovat. Oba týmy byly několikrát trestány. Hanáci dokonce hráli dvakrát v pěti proti třem, výhody ale nezužitkovali.

Když se třetí třetina překlopila do své druhé půle, Zaťovič dostal kotouč a unikl úplně osamocen na Lukáše. Vypálil nad lapačku, avšak gólman Olomouce jej skvěle vychytal. Následně Olesz uvolnil Kunce, ale ten brankáře na druhé straně kluziště také nepřekonal. Hosté v závěru zariskovali, s šesti bruslaři a odkrytou brankou a dokázali skórovat! Řezníček nahodil na branku, kotouč do ni dokázal usměrnit Michal Kunc. To bylo ze zápasu vše, Brněnští ho ovládli v poměru 2:1. Po dohodě klubů ještě následovaly doplňkové nájezdy, které skončily po deváté sérii výhrou Brna 4:3.