Report ze zápasu VSE vs. OLO (5:2)

VHK Vsetín

logo

5:2

(2:0, 1:0, 2:2)

logo

HC Olomouc

Hned od začátku utkání se hrálo v rychlém tempu. První šanci si vytvořili vsetínští hráči Ürge a Dočekal, kteří si po dobrém forčekinku našli prostor pro dvě nebezpečné dorážky, Frgál však předvedl skvělé zákroky a změnu stavu zápasu nedovolil. Také Kohouti mohli skórovat, chybu Zedka při rozehrávce na modré ale nepotrestali. Hned nato se ke střele dostal Galvas, avšak i s jeho pokusem si domácí gólman poradil. Na druhé straně se blýskl Frgál, jenž polapil tečovaný puk od Budína.

První změna skóre přišla v 11. minutě. Po krkolomném přechodu středního pásma se ke střele dostal Sam Budín, který přesně zamířil nad levé rameno olomouckého brankáře. Hanákům dělalo napadání vsetínských hráčů velké problémy, což vedlo k zajímavé střele Dostála, s níž však Frgál neměl větší potíže. Na konci dvacetiminutovky rozjel sólovou akci Šimon Rigo, svůj únik zakončil ve velké rychlosti přesnou ránou pod víko.

Na úvod druhé části hry si velkou příležitost ke skórování vytvořil Miškovský, který prokličkoval až do útočného pásma, kde objel i všechny beky Vsetína, avšak zakončení se mu příliš nepovedlo. Pak domácí na dlouhou dobu zavřeli Olomouc v obranném pásmu, žádná ze střel ale Frgála neohrozila. V 37. minutě přišla chyba v rozehrávce Mory, kterou vystihl Šedlbauer, a ten následně vyslal do brejku Adama Koláčka. Střela mu sice moc nesedla, avšak kotouč se nakonec sám došoural až za brankovou čáru.

Vstup do třetí třetiny se Olomouci vůbec nepovedl. Nejprve se domácí po špatné přihrávce dostali do velké příležitosti, s ní si ale ještě Frgál poradil, avšak na blafák Tomáše Ürge už byl krátký. Po čtvrté inkasované brance se Hanáci konečně začali dostávat do lepších střeleckých příležitostí. Nejprve přišla tvrdá rána od modré, brankář Konečný vůbec nevěděl, kde má puk, nakonec jej našel mezi betony.

Hanáci stále pokračovali v tlaku, střelu Boška ale domácí gólman vyrazil. V čase 52:58 brankář Konečný pokryl dvě střely od modré, na dorážku Tristana Konobejla už zareagovat nestihnul. Zanedlouho se Olomouc radovala znovu. Autor branky byl opět Tristan Konobejl, který překvapil domácího brankáře svižnou střelou z pravého kruhu.

Kohouti se za stavu 4:2 pro Vsetín rozhodli pro hru bez gólmana. Ta jim ale nevyšla, v čase 59:35 upravil skóre dnešního klání Matěj Juráň střelou do prázdné brány. Olomouc tak po prohře 5:2 bude nadále na první venkovní vítězství čekat. Tuto sérii proher budou moci ukončit již 21. října na ledě Havířova.