Report ze zápasu POR vs. OLO (2:3)

HC RT TORAX Poruba

logo

2:3

(0:1, 1:1, 1:1)

logo

HC Olomouc

Úvod utkání byl pro tým z Hané velice přívětivým. Mladí kohouti od první minuty soupeři zatápěli. Už ve čtvrté minutě je pak do vedení poslal Andrej Hebar, který parádně zužitkoval kotouč, jenž mu nabídl Pastrnek. Následně pak Olomoučtí museli do čtyř, ale paradoxně největší šanci během této početní nevyváženosti měl právě hostující tým. Zbytek periody už toho moc nenabídl, jen ke konci se ke střele několikrát dostali Stasiuk se Sobolem, ale neuspěli.

Druhé dějství naopak vyznělo pro domácí celek. Tomu stačilo pouze třiapadesát sekund, aby srovnal krok. Maxim Vehovský si několikrát kotouč přehodil a gólmana dokonale zmatl. Následně svůj blafák zakončil střelou nad beton. Kolem poloviny utkání se pak do dobré možnosti dostal Golais, ovšem neuspěl. Gól tak byl k vidění až ve 37. minutě. Ovšem výstavní. Jakub Belan neskutečnou dělovkou vymetl šibenici soupeřovy branky.

Do posledního dějství se tak šlo za stavu 1:2. Ten ale nevydržel dlouho. Belan nahrál do jízdy Konobejlovi, ten ale v obrovské šanci selhal. Jen minutu poté už však dotlačil kotouč za záda domácího strážce svatyně Viktor Šulgan. Zužitkoval tak závaru před brankou a poslal tým do dvoubrankového vedení. Poruba dokázala už jen kosmeticky upravit v 56. minutě, kdy se prosadil Tomáš Wendelín.