Report ze zápasu OLO vs. TRI (5:1)

HC Olomouc

logo

5:1

(4:0, 0:0, 1:1)

logo

HC Oceláři Třinec

Hned od začátku utkání byla Olomouc lepším týmem. První změna skóre přišla pouhých 58 sekund po úvodním vhazování. Viktor Šulgan se přes třineckou defenzívu probojoval až před brankoviště hostů, ze kterého vyslal puk mezi betony gólmana Miloty. Poté si Kohouti vytvořili v útočné třetině tlak, do větší šance se však nedostali. Další branka přišla v čase 9:40. Nejlépe se při zmatku v předbrankovém prostoru Ocelářů zorientoval Jakub Belan, jenž poslal puk až za záda brankáře hostů.

Za dalších 98 sekund se Hanáci radovali znovu. Tristan Konobejl vyslal z levého kruhu ránu, brankář Milota měl zacloněný výhled, a proto nestihnul na jeho pokus zareagovat. Další branka padla vzápětí. Konobejl se snažil překvapit Milotu otočkou kolem brány. Puk sice za brankovou čáru nedostrkal, ale pohotový Lukáš Bošek si našel prostor na dorážku, která už v síti skončila.

Od druhé třetiny začali hosté z Třince hrát značně lépe. Na úvod dvacetiminutovky si vytvořili velký tlak, ale nedokázali z něj nic vytěžit. Oceláři měli k dispozici také početní výhodu, avšak ta se jim vůbec nepovedla. Poté už třinecký tlak ustál a hra se vyrovnala. Příležitost ke skórování měl Najman, jenž se ocitl v úniku, jeho zakončení bekhendem však nebylo přesné. Také hosté měli na svých hokejkách několik šancí, se všemi střeleckými pokusy se ale Frgál úspěšně vypořádal.

V úvodu třetí části hry se k teči a dorážce dostal Urbánek, na oba jeho pokusy vytáhl Frgál fantastické zákroky. Obrovskou šanci zaznamenal také Najman, jenž nastřelil brankovou konstrukci. Běžela 51. minuta, když se poprvé trefili také Oceláři. Matěj Kubiesa umístil svou tvrdou střelu přesně do levého růžku branky. Olomoucký brankář byl proti této ráně bezmocný.

V čase 53:28 Kohouti opět vedli o čtyři góly. O přesilovkovou branku se střelou z mezikruží postaral Jakub Belan, čímž si připsal již druhý úspěšný zásah v dnešním klání. Do konce zápasu se již nic významného nestalo. Olomouc si tak připisuje další tři body, což ji posouvá v tabulce na pátou příčku.