Report ze zápasu PRE vs. OLO (1:3)

HC ZUBR Přerov

logo

1:3

(0:0, 0:1, 1:2)

logo

HC Olomouc

První třetina duelu probíhala poměrně v klidu. Viděli jsme tedy čtyři vyloučení, po dvou na obou stranách, ale ani jeden z týmů svou početní výhodu neproměnil. Postupně za katr putovali Vojtek, Jeřábek, Drábek a Nášel, do kabiny při první pauze oba dva týmy zamířily za smírného bezbrankového stavu 0:0.

Podobný byl i úvod druhé části. Olomouc faulovala dvakrát. Když se utkání přelomilo do své druhé poloviny, šel pykat na trestnou lavici Polame. Početní výhodu za jeho faul už hosté dokázali zužitkovat. Po Galvasově přihrávce Kohouty poslal do vedení Jakub Belan. I po druhé třetině byl tak zápas gólově úsporný.

To se změnilo v poslední periodě, která byla gólově nejbohatší. V posledních deseti minutách duelu totiž padly hned tři branky. Nejprve vedení Olomouce navýšil Viktor Šulgan. Radost ale hostům nevydržela dlouho, přerovský Petr Svoboda se trefil jen o minutu a dvě sekundy později a vykřesal tak ještě pro Zubry naději. Tu ovšem definitivně pohřbil šestadvacet sekund před koncem svou druhou trefou v zápase Jakub Belan. Olomouc tak zvítězila na půdě soupeře 3:1 a dosáhla v tabulce východní skupiny Extraligy dorostu osmadvaceti bod. Nyní je na šesté pozici.