Report ze zápasu ZLN vs. OLO (4:3)

PSG Berani Zlín

logo

4:3

(2:2, 2:1, 0:0)

logo

HC Olomouc

Krátce po začátku úvodní dvacetiminutovky šel na trestnou lavici Urban. Nabízenou přesilovku využili Hanáci hned po 25 vteřinách zásluhou Matěje Golaise. Následně mohli zvýšit Jeřábek s Izákem, avšak jejich pokusy skončily těsně vedle Oherkovy branky.

Podruhé se mohli kohouti radovat ve čtrnácté minutě. Střelou pod lapačku se prosadil Nickolas Miškovský. Dvoubrankový náskok vydržel jen necelou minutu. Pak totiž Richard Marek předvedl velmi dobrou kličku a snížil. To ovšem nebylo ze strany Beranů vše. Sedm vteřin před koncem úvodní dvacetiminutovky srovnal na 2:2 po souhře s Richardem Markem Richard Babulík.

Druhou třetinu začali Olomoučtí v oslabení. Dokoupil úmyslně posunul branku a poroučel se na trestnou lavici. V přesilové hře střílel na Frgála Hampl, avšak olomoucký brankář vykryl jeho ránu lapačkou. V další obrovské šanci se už při hře pět na pět ocitl Mikel, trefil však pouze tyčku Frgálovy branky.

V polovině prostřední části ovšem Zlín udeřil, a to dokonce dvakrát v krátkém sledu. Nejprve Markovu střelu dorazil za olomouckého gólmana Filip Kaláč, za malou chvíli pak vymetl pravý horní roh Adam Klimek. Na tuto sprchu se olomouckým povedlo alespoň částečně zareagovat, a to díky Viktoru Šulganovi, jenž ujel všem svým spoluhráčům, načež svůj únik zakončil svižnou střelou pod Oherkovu lapačku.

V závěrečné části mohl zvýšit vedení Ševců Urban, nicméně o jeho samostatný únik se postaral Frgál. Na druhé straně se poté seběhla skrumáž, v níž se hned několik olomouckých hráčů snažilo procpat kotouč za Oherkova záda. Brankář Zlína ovšem svůj tým v důležité chvíli podržel. Další příležitost na vyrovnání poté promarnil i Miškovský, jenž se taktéž dostal do úniku, avšak Oherek jej zastavil dalším výborným zákrokem.

Olomoučtí trenéři v závěru odvolali Frgála a nasadili do hry jednoho útočníka navíc. Nebylo jim to ovšem nic platné. Zlín zvládl svůj jednogólový náskok ubránit, a nakonec zvítězil 4:3.

OHLASY

Richard Brančík (HC Olomouc): „Je to teprve naše druhé utkání. Prvních deset minut bylo dobrých, měli jsme pohyb, vedli jsme... Kluci si ale asi pak mysleli, že už je hotovo a že už nemusí bruslit, čehož Zlín využil a vyrovnal. Ve druhé třetině soupeř navíc otočil a my se asi nemohli už pak nastartovat. Jak říkám, někteří si asi mysleli, že to půjde samo a že nemusí plnit věci, které jsou dané. Třetí třetina sice byla z naší strany lepší, ale už to byl boj. Hodně nám to ale ukázalo, a to hlavně z hlediska předvedené hry a přístupu k některým věcem.“