Report ze zápasu OLO vs. POR (4:2)

HC Olomouc

logo

4:2

(1:2, 1:0, 2:0)

logo

HC RT TORAX Poruba

Do začátku zápasu vstoupila lépe domácí Olomouc. O úvodní šanci se postaral Miškovský, který tečoval kotouč těsně před klecí hostů. Jeho pokus však šel těsně mimo. Poté vznikl velký závar v brankovišti Poruby. Brankář Mareček vůbec nevěděl, kde má puk, avšak jeden z bystrých beků hostí ho dokázal vydolovat a vyhodit do bezpečí. V čase 5:19 přišla nepřesná rozehrávka Hanáků na modré, které využil Maxim Vehovský. Dostal se do úniku, vymíchal si olomouckého brankáře a kotouč střelil pod jeho lapačku.

O úvodní branku na straně Olomouce se mohl opět postarat Miškovský, avšak ani nadvakrát brankáře hostů nepřekonal. Poté si Kohouti ale nepohlídali únik, do kterého se dostal Štěpán Kršík. Ten poslal ve velké rychlosti puk pod Frgálův beton. Hned nato mohl snížit Galvas, jenž se i přesto, že je obránce, snažil prosólovat až před bránu Poruby. Psal se čas 19:15 a Olomouci se přece jen podařilo vsítit gól. U brankoviště hostů byl nejaktivnější Lukáš Bošek, který dokázal dopravit kotouč až za brankovou čáru.

Druhou část hry začali Kohouti v početní výhodě. Největší šanci si v ní vytvořil ale oslabený tým, když se v přečíslení dva na jednoho ocitl Moravec s Murínem. Frgál měl plné ruce práce s dorážkami, avšak všechny nakonec pokryl. V 30. minutě bylo vyrovnáno. Okamžitě po vyhraném buly postrčil Neoral puk na Viktora Šulgana, který přelstil porubského gólmana a zakončil do téměř prázdné brány.

Následně hráli domácí další přesilovou hru. Ovšem opět potvrdili, že hra v pěti proti čtyřem jim dnes dělala problémy. Glos se totiž sám vydal až před olomouckou bránu, kde se snažil v rychlosti překonat brankáře Mory. Jeho pokus se jen o malý kousek nevešel mezi tři tyče. Další velkou příležitost ke skórování měl Kučera. Jeho teč z bezprostřední blízkosti Marečka šla mimo.

Ve třetím dějství byl v obrovské šanci znovu Kučera, jehož střelu přes zacloněný výhled brankář hostů vůbec neviděl. Jeho pokus se ale zastavil o brankovou konstrukci. Psal se čas 50:48 když ránu Neorala od modré tečoval v prostoru mezikruží Štěpán Vrána, čímž poslal Hanáky poprvé v dnešním klání do vedení. Následně Neoral hledal volného Pastrnka na druhé straně brankoviště, ten však puk do brány usměrnit nedokázal.

Definitivně mohl rozhodnout o vítězi Šulgan, jeho tvrdá střela z ostrého úhlu se jen otřela o boční síť. V závěru utkání přišel ještě olomoucký trest. Poruba si začala vytvářet velký tlak, ale Dominik Jeřábek vypíchl kotouč jednomu z útočících hráčů a dostal se s ním až do útočné třetiny. Ve vlastním oslabení se prosadil jednoduchou kličkou, čímž upravil konečný výsledek na 4:2. Olomouc si tak po týmovém výkonu a obratu z 0:2 na 4:2 připisuje důležité tři body do tabulky.

OHLASY

Richard Brančík (HC Olomouc): „Byl to boj od začátku až do konce. Určitě jsme nepředvedli optimální výkon, řada hráčů hrála pod svými možnostmi, ale jsme rádi, že jsme to ubojovali a otočili výsledek z 0:2 na 4:2. Je potřeba si uvědomit, že teď už zbytek sezóny bude boj a je potřeba se na to vždycky nachystat a být pokaždé připraven. Kluci jsou mladí, musíme se z toho ponaučit, bojovat dál a sbírat body.“