Report ze zápasu PRE vs. OLO (5:6)

HC ZUBR Přerov

logo

5:6

(2:0, 2.1, 1:5)

logo

HC Olomouc

Vstup do zápasu měl k ideálu opravdu daleko. Přerov totiž poprvé skóroval už ve druhé minutě utkání, kdy se trefil Denis Dobša. A bylo hůř. Netrvalo to ani další čtyři minuty, a soupeř už vedl o dvě branky zásluhou Matyáše Hanáka. Navíc mohli domácí ještě udeřit z přesilovky, ale stav zůstal do pauzy stejný.

Z početní výhody naopak Zubři prosadili hned ve vstupu do druhé třetiny, kdy po restu Galvase skóroval Jakub Galnor. Následně se hodně vylučovalo na obou stranách. Olomouc se poprvé prosadila brankou Viktora Šulgana až ve 30. minutě, ale na to dokázali přerovští odpovědět další trefou. Čtyři minuty před koncem druhé třetiny Jakub Galnor zvyšoval už na 4:1.

Nástup Olomouce do třetí třetiny ale připomínal uragán. Necelé dvě minuty po začátku snížil Nickolas Mičkovský. Další gól padl jen po sedmapadesáti sekundách. Tristan Konobejl ho připravil Jakubu Belanovi. A v 45. minutě už bylo srovnáno, o což se zasloužil Lukáš Bošek. Kanonáda Hanáků pokračovala ještě druhou brankou Jakuba Belana, který tak zvýšil na 5:4 a poprvé poslal do vedení svůj tým. Zubrům se podařilo ještě srovnat, jenže na branku Tobiáše Kuchty odpověděl Viktor Šulgan a zápas skončil výsledkem 5:6.