Report ze zápasu OLO vs. SUM (3:2)

HC Olomouc

logo

3:2

(2:1, 0:1, 1:0)

logo

Draci Šumperk

O první šanci v utkání se postaral domácí Bošek, který se snažil prokličkovat před bránu hostů, zakončení mu však nevyšlo podle představ. Hned nato si domácí vytvořili velký tlak, proměnit ho ale nedokázali. V 7. minutě vyslal Jeřábek tvrdou střelu z pravého kruhu, která se odrazila příhodně pro Tristana Konobejla. Ten ji jen usměrnil mezi tři tyče a otevřel tak skóre zápasu. Zanedlouho bylo vyrovnáno. Tobias Tomeš zachytil nepovedenou rozehrávku Olomouce a vydal se do úniku, který střelou pod lapačku Čerbáka využil.

Hosté mohli jít dokonce do vedení, ale ani střílející Lichner a dorážející Compel nedokázali brankáře Kohoutů překonat. V čase 16:41 měli Hanáci opět jednobrankový náskok. Viktor Šulgan střílel po kombinaci s Neoralem a Boškem. Jeho pokus sice Draci vyrazili, avšak letící kotouč udělal oblouček a šťastně zapadl za záda šumperského brankáře.

Na začátku druhého dějství si hosté vytvořili velký tlak, ale žádnou gólem zavánějící šanci nevyprodukovali. Velkou příležitost měl Jeřábek, jenž po přihrávce Boška dvakrát dorážel v blízkosti Ondráčka, ten však další inkasovaný gól nedovolil. Poté měl Šumperk veliké štěstí, když Šulgan nastřelil tyč. V 36. minutě bylo srovnáno. Patrik Janech po souhře s Cekrem a Seidenglanzem překonal Čerbáka ránou z pravého kruhu.

Na úvod třetí části hry se již Kohouti radovali z další vstřelené branky, avšak rozhodčí rozpažil na znamení, že puk brankovou čáru nepřešel. Hned nato se snažil Šulgan překvapit Ondráčka střelou z ostrého úhlu, jeho pokus šel jen velmi těsně nad. Obrovskou šanci zaznamenal také Seidenglanz, jenž ve velké rychlosti kličkoval před olomouckým gólmanem. Poté na něj vyslal nebezpečnou střelu a ta sice Čerbáka překonala, avšak zastavila se o tyč, od které se odrazila k tyči druhé. Tam už si celou situaci pohlídala obrana Mory.

Psal se čas 50:42, když Jakub Belan vyslal zacloněnou ránu na klec hostů, která skončila až v síti. Do závěrečné sirény se sice Draci snažili vývoj utkání otočit, ale přes výborně bránící hráče Olomouce se jim to již nepovedlo. Olomouc vyhrála sedmé utkání v řadě a upevnila si tak první místo v tabulce skupiny E.

OHLASY

Richard Brančík (HC Olomouc): „Byl to dneska těžký zápas. My jsme to věděli, že to budě těžší než ve čtvrtek s Havířovem, takže jsme se na to s kluky připravovali. Bylo to vyrovnané na obou stranách, rozhodovaly tam drobné chybičky. Jsme hrozně rádi, že jsme tu třetí třetinu zvládli. Oběma celkům to skákalo po brankové čáře, naštěstí to v závěru spadlo do šumperské brány. Jsme rádi, že jsme před svátky vyhráli a můžeme si tak s kluky odpočinout. Je důležité se připravit na tu část po Novém roce.“