Report ze zápasu POR vs. OLO (2:5)

HC RT TORAX Poruba

logo

2:5

(0:1, 1:1, 1:3)

logo

HC Olomouc

Už první třetina začala velkou šancí, kdy se do šance dostal Moravec, kterému se kotouč ale sesunul z hole a nemohl tak zakončit. O chvíli později měl možnost sám uniknout na branku Vehovský, jenže zakončoval příliš vysoko. Hanáci se poprvé prosadili v deváté minutě. Lukáš Bošek prostřelil po několika olomouckých pokusech v rychlém sledu soupeřova brankáře. Do konce třetiny se do šance dostali ještě Moravec s Vehovským a Stasiukem, ovšem jejich kombinace, která čítala asi pět brankou neskončila.

Druhou periodu brankově otevřela domácí Poruba, David Moravec vsítil v šestadvacáté minutě. Jenže o dvaadvacet vteřin poté už šli Hanáci opět do vedení, a to zásluhou Jakuba Belana. V polovině utkání dobře Vehovskému do jízdy nahrál Wardas, ale jeho kotouč skončil jen u Frgála.

Na góly byla nejpočetnější poslední část duelu. Do vedení 3:1 poslal Kohouty ve 49. minutě Tristan Konobejl, jenž nejprve nastřelil břevno, ale následně kotouč dokázal do branky vyrazit. Domácím dal naději v 51. minutě Lev Stasiuk, ovšem vyrovnávací branka už nepřišla. Naopak, Olomoučtí dokázali skvělým závěrem třetiny vedení pojistit. Nejprve skóroval Lukáš Bošek, který pálil do vinglu nad rameno gólmana. Po něm pak druhou trefou v zápase střeleckou listinu uzavřel Tristan Konobejl.