Report ze zápasu OLO vs. POR (4:2)

HC Olomouc

logo

4:2

(1:0, 1:1, 2:1)

logo

HC RT TORAX Poruba

Na první gól si muselo 39 diváků počkat do času 10:40, kdy se trefil domácí Matej Golais. Dlouho se hrálo poměrně čistě z obou stran, první trest za vražení na hrazení dostal olomoucký útočník Šenk až ve 28. minutě. Mora přesilovku soupeře přežila a záhy si sama zahrála početní výhodu. Ani v ní ovšem branka nepadla, a tak Ostravané trestali. Vyrovnání obstaral po asistenci Vehovského a Stasiuka forvard David Moravec.

Hanáci však po vyrovnání zabrali a ve 39. minutě vsítili další branku, tentokráte se prosadil Tomáš Galvas. Do třetí třetiny šli Olomoučtí s jednobrankovým náskokem, který v 54. minutě navýšil Jakub Belan. Záhy ovšem snížil David Moravec a následně hráli kohouti oslabení. První těžké chvíle přežili, přičemž další na ně čekaly v závěrečné minutě, kdy na trestnou lavici usedl Tristan Konobejl. Velkou snahu Poruby v tlaku šesti proti čtyřem však Hanáci přežili a v poslední vteřině ještě přidali jeden gól. Úspěšně zamířil do opuštěné klece kapitán Dominik Jeřábek.

OHLASY

Jan Křivohlávek (HC Olomouc): „Byl to jeden z dalších těžkých zápasů. Bylo vidět, že Poruba nastoupila s touhou uspět. My jsme si v první třetině vytvořili šance, ale neproměnili jsme je. V zakončení a okolo brány byl nedůraz. Soupeř nás trestal a dlouho bojoval o body. Závěr jsme si zkomplikovali oslabením. Ale odbojovali jsme to a za to musím kluky pochválit. O to cennější je tohle vítězství.“