Report ze zápasu JIH vs. OLO (3:1)

HC Dukla Jihlava

logo

3:1

(0:0, 2:0, 1:1)

logo

HC Olomouc

Zápas nezačal špatně. Dukla se usadila v pásmu, ale úvodní tlak hosté přestáli, a naopak zkusili sami zaútočit. První větší šanci jsme viděli v šesté minutě, kdy se Vojáček dokázal otočit před brankou, ale nedokázal vypálit. K dorážce se dostal Váňa, ale ani jeho střela neskončila v brance. Olomouc pak musela do čtyř, ale s početní nevýhodou si poradila velmi dobře. To stejné však zvládla i Dukla. První třetina skončila výsledkem 0:0.

Prostřední perioda začala zajímavou střelou Matějíčka, který se trefil od modré čáry mezi betony Frgála, ale ten stihl nohy přitisknout k sobě a kotouč za svá záda nepustit. Oba týmy měly několik dalších šancí, ale průběh zápasu byl poměrně klidný. Až přišla poslední minuta druhé třetiny, která byla zlomovým bodem celého utkání. Kevin Coufal totiž dokázal dobruslit k Frgálovi a dorazit za jeho záda odražený puk. To bylo v čase 39:07. Jenže o 36 sekund později padl další gól. Adam Veselský vstřelil druhou branku Dukly v poslední minutě druhého dějství, a ta se tak rázem dostala do pěkného vedení.

V závěrečné dvacetiminutovce tak museli hosté dotahovat. Jenže již po minutě a půl museli do čtyř. Naštěstí se dobře bránili a poté byla vyloučena i Dukla, takže se oslabení zkrátilo. Olomoučtí pak sahali po brance, když nastřelili tyč. Ve stejné sekundě šel sedět za katr domácí hráč a Hanákům stačilo čtrnáct sekund, aby jeho faul potrestali. Jakub Belan se trefil od modré a zadělal na drama. To ale v 56. minutě odmítl Hynek Peš, který dostal parádní nahrávku a rychlou střelou vmetl potřetí v zápase kotouč do olomoucké sítě. Utkání pak tímto výsledkem skončilo a Dukla se v sérii ujala vedení.