Report ze zápasu LIB vs. OLO (3:2)

Bílí Tygři Liberec

logo

3:2

(2:1, 1:1, 0:0)

logo

HC Olomouc

Již od prvního buly mohli diváci sledovat velmi atraktivní hokej. Domácí dokázali skórovat po 58 vteřinách, kdy olomouckého Antonína Nowaka z bezprostřední blízkosti propálil Mikuláš Jenčovský. O necelých pět minut později se Liberečtí opět prosadili. Tentokrát po rychlém pasu Patzelta střílel Jaromír Pérez a Tygři se tak dostali do dvoubrankového náskoku. Hanáci si však své šance také dokázali vyrobit. Do samostatného úniku se probojoval Marek Matašovský a ve své pozici se nemýlil. Po úvodní periodě tak platil stav 2:1 pro Bílé Tygry.

I přes to, že do druhé dvacetiminutovky naskočili aktivněji Olomoučtí, první větší příležitost si vypracovali domácí. Závar před Nowakovým brankovištěm z 26. minuty ale dokázal gólman Mory vyřešit. Těsně před polovinou zápasu se Kohouti dočkali vyrovnání. Přečíslení dva na jednoho vyřešil Matyáš Fasner náramnou střelou, asistenci si připsal produktivní Marek Matašovský. Poté několikrát prověřil pozornost brankáře Krále Stanislav Ruda, nicméně vždy ze souboje vyšel vítězně domácí gólman. Ve 35. minutě se ale po chybě hostující obrany a nedorozumění mohli opět radovat Bílí Tygři. Puk brankáři Nowakovi projel nešťastně mezi betony a branka byla nakonec připsána Mikuláši Jenčovskému. I po druhém dějství si tak Liberec odnášel jednobrankový náskok.

Poslední třetina se nesla v duchu bojovnosti. Oba týmy se snažily vytvářet střelecké šance, avšak většina útoků skončila na dobře postavené obraně soupeře. Hra se přelévala ze strany na stranu. Minutu před koncem zkusili Olomoučtí odvolat brankáře, nicméně žádnou větší příležitost ke skórování si nevypracovali. Naopak to byli domácí, kteří zkoušeli zvýšit střelami do prázdné branky. Všechny pokusy však mířily mimo, ten jediný, který cíl zasáhl, padl z ofsajdového postavení, a proto skóre zápasu na konci zůstalo stejné. Olomoučtí Kohouti tak nestačili na Bílé Tygry v poměru 2:3.