Report ze zápasu VIT vs. OLO (5:2)

HC Vítkovice Ridera

logo

5:2

(3:1, 0:0, 2:1)

logo

HC Olomouc

Do duelu naskočili jednoznačně lépe domácí. Již v 7. minutě dokázal Josef Krejsa se štěstím nadvakrát propasírovat kotouč za olomouckého brankáře Frgála. Po polovině první periody však přišla pro Kohouty studená sprcha. V rozpětí 25 vteřin dokázali skórovat Sebastian Glas a Petr Pavelec. Dvojice slepených branek rovněž vyhnala Dominika Frgála z brankoviště a jeho pozici zaujal Antonín Nowak. Po tomto impulzu z olomoucké lavičky dokázali Hanáci zásluhou Jana Kučery rychle snížit. Olomoucký útočník našel skvěle volné místo pod horní tyčkou a na konci úvodní periody tak bylo skóre 1:3.

Prostřední část začali aktivněji Hanáci. Juniorka červenobílých se tlačila do zakončení a ve 28. minutě se do skvělé palebné pozice dostal Radim Hradil, jehož projektil ještě zkoušel tečovat Matašovský. Puk nakonec proskotačil jen těsně vedle tyče Bartošákovy klece. Necelé dvě minuty před koncem druhého dějství se hostující hokejisté opět dostali do šance. Po skvělém uvolnění Kučery dokázal domácí gólman zaklapnout betony.

Ihned na samotném začátku poslední třetiny se po vyloučení Kočího dokázali Vítkovičtí prosadit. Alex Kotásek využil přesilovou hru ostrou střelou pod horní tyč. O dvě minuty později se domácí dostali hned do dvou samostatných úniků. V obou případech však skvěle zakročil Antonín Nowak. V čase 44:43 ale na střelu Josefa Krejsy už hostující brankář nedosáhl. Do konce základní hrací doby se stihl prosadit i olomoucký kanonýr Marek Matašovský, jenže jeho branka sloužila pouze pro úpravu konečného skóre. Kohouti tak ve Vítkovicích podlehli svému soupeři 2:5.