Report ze zápasu OLO vs. SPA (2:1)

HC Olomouc

logo

2:1sn

(0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)

logo

HC Sparta Praha

První třetina patřila herně hráčům Sparty. Ti si dokázali vypracovat několik gólovek, hned v úvodu utkání se do samostatného úniku dostal například Hrabovětskij, jeho ránu ale Nowak vyrazil. Olomouc měla velké problémy s bráněním a i to bylo příčinou několika momentů, kdy Pražané Hanáky zavřeli v jejich pásmu. I přes tlak Sparta nedokázala vytěžit žádnou gólovou radost v zápase během první periody.

Na straně Olomouce měl největší příležitosti během přesilové hry Tomeček, prudký pas ale nedokázal usměrnit za záda Liemanna, který by se jen těžko přesouval ke své druhé tyči v případě, že by útočník domácích dokázal kotouč nasměrovat do odkryté části jeho branky.

Ani prostřední část šedesáti minut gólové hody nepřinesla. Oba týmy se dostávaly do dobrých šancí, své týmy ale držely pevné obrany. Největší gólovku měl na své holi nepochybně sparťanský Vitouch, který doslova půl metru před brankou nedokázal zvednout puk a trefil pouze nataženou lapačku Nowaka v přesilové hře. I po čtyřiceti minutách se tak do šaten odcházelo za bezbrankového stavu.

Až třetí třetina přinesla gólové radosti na obou stranách. Za Spartu se nejdříve s velkou dávkou štěstí prosadil David Senčák, na druhé straně ale v přesilové hře kontroval Marek Matašovský učebnicovou tečí v předbrankovém prostoru. Až do sirény ohlašující konec třetí části zápasu ale žádný z týmů recept na druhý gól nenašel, muselo se tak do prodloužení.

Sparťané měli v prodloužení jednoznačně více ze hry a připravili si několik dobrých šancí, nedokázali je ale přetavit ve druhý gól v zápase, rozhodnout tak musely samostatné nájezdy. V nich nakonec byli šťastnější a z vyrovnaného duelu tak zapsali bonusový druhý bod Olomoučtí, dvakrát se prosadil Radim Hradil.