Report ze zápasu OLO vs. PCE (4:5)

HC Olomouc

logo

4:5p

(1:1, 1:2, 2:1 - 0:1)

logo

HC Dynamo Pardubice

Olomouc do utkání vstoupila výborně. Po lehkém závaru před pardubickou svatyní se ke kotouči dostal Marek Matašovský a střelou z pravého kruhu orazítkoval protější tyč. To však osmnáctiletého forvarda nemuselo dlouho mrzet, protože za pouhých jedenáct vteřin se ze stejné pozice nakonec prosadil. Proti jeho střele do horní části klece neměl Matěcha šanci zasáhnout. Hned nato si Hanáci zahráli také první přesilovku, avšak žádnou zajímavou šanci si nevytvořili. Vyrovnávací branka přišla v čase 19:49. Kloz z levého rohu našel úplně osamoceného Radka Tomase před olomouckou bránou, ten už pouze doklepl hrací předmět za Nowakova záda.

Na úvod druhého dějství se Pardubice dostaly ve vlastním oslabení do útočného pásma, puku se zmocnil Matěj Kloz a vyslal nenápadný projektil z levého kruhu. Ten olomouckému strážci svatyně nešikovně vypadl z výstroje a dokutálel se až za brankovou čáru. Za necelé tři minuty se Pardubice radovaly znovu. Po závaru v brankovišti se k poskakujícímu kotouči dostal Vojtěch Tvrdík a pouze ho lehkým doklepnutím usměrnil do sítě.

Chvíli před sirénou ukončující druhou třetinu hrála Olomouc dvojitou přesilovku. Po kombinaci v útočném pásmu si Radim Hradil najel k pravé tyčce a šikovně procedil puk až za pardubického gólmana. V 46. minutě už byl stav utkání zase nerozhodný. Adam Tomiga se na modré čáře nečekaně napřáhl a propálil vše, co mu stálo v cestě. Matěcha na jeho pokus nestačil ani zareagovat. Zanedlouho vzniknul před hostujícím brankářem velký závar, v němž se nejlépe zorientoval Radim Hradil. Zmocnil se hracího předmětu a okamžitě jej dorazil za brankovou čáru.

Olomoucká radost ale netrvala dlouho. Sydorenko našel mezi kruhy volného Adama Fialu, ten neváhal a okamžitě vypálil pod víko olomoucké klece. Na druhé straně měla Olomouc obrovskou šanci, ani jedna z dorážek ale za záda Matěchy nezapadla. Hanáci se nechali zbytečně vylučovat, čehož využil Tvrdík, jenž vyslal prudkou ránu ze středu. Olomouckému strážci svatyně tentokráte pomohla branková konstrukce.

Tři třetiny nakonec na určení vítěze nestačily. V prodloužení byly jasně aktivnější Pardubice, Olomouc jim nestačila, a tak si pomohla nedovoleným zákrokem. Dynamo přesilovku bleskově využilo, po sedmi sekundách se po přihrávce Adriana Gromadzkiho zpoza brány prosadil Vojtěch Tvrdík. Olomouc tak po vyrovnaném utkání bere alespoň bod.

OHLASY

Karel Beran (HC Olomouc): Po včerejším vydařeném zápase jsme do toho dnes vstoupili. Nemuseli jsme dnes mít žádný bod, mohli jsme mít body tři. Nakonec remízový zápas, v prodloužení jsme šli zbytečně do oslabení. Dnes jsme to nebyli my. Jede se dál, musíme se ponaučit, abychom příště viděli zlepšení. Včera jsme ve vlastní početní výhodě dostali dva góly, dnes Pardubice taky daly v oslabení gól, člověk musí být obezřetný, i když hraje přesilovku. Na tom musíme zapracovat, protože tohle bylo hodně špatné.