Report ze zápasu OLO vs. LIB (5:3)

HC Olomouc

logo

5:3

(1:1, 2:0, 2:2)

logo

Bílí Tygři Liberec

První branka padla ve čtvrté minutě hry a to když vyražený kotouč nastřelený Galvasem dopravil do sítě Patryk Kusak. Hosté měli následně šance srovnat a povedlo se v 11. minutě po střele Mikuláše Jenčovského. Na obou stranách byla k dispozici jedna přesilovka, ale jak domácí, tak i hosté, je ubránili úspěšně.

Ve druhé třetině přišla nucená 24 minutová pauza, když byl záchranáři z ledu odnesen hostující Plos. Do konce utkání byl vyloučen domácí Panáček za zásah do oblasti hlavy a krku a hosté mohli využít dlouhou pětiminutovou přesilovku, ale nestalo se tak. Naopak Kohouti měli k dispozici hru 5 na 3, ve které skóroval obránce Šimon Groch, když namířil puk do levého růžku brány. Po 26 vteřinách už domácí vedli o dvě branky zásluhou Patryka Kusaka, jenž zavěsil puk do pravého horního rohu.

Krátce po vypršení přesilovky domácích Liberec snížil na rozdíl jediného gólu zásluhou Radka Janaty. O dvě minuty později odpískal rozhodčí trestné střílení pro Moru, které střelou pod beton hostujícího brankáře proměnil Michal Tomeček. Gólová přetahovaná pokračovala i nadále, Samuel Fiala za Bílé Tygry snížil na 3:4. Když ani další přesilovky nepřinesly změnu skóre, zkusil hrát Liberec v šesti bez brankáře za účelem srovnat stav. Výhru domácích potvrdil ranou do prázdné branky Marek Matašovský a olomoucká juniorka slaví zisk tří bodů.