Report ze zápasu KVA vs. OLO (5:4)

HC Energie Karlovy Vary

logo

5:4p

(2:2, 0:1, 2:1 - 1:0)

logo

HC Olomouc

Kohouti naskočili do utkání fantasticky. Po třech odehraných minutách šli zásluhou Michala Tomečka do vedení. Zanedlouho se dvojicí zákroků blýskl gólman Nowak, když nejprve vychytal unikajícího Šlechtu a poté i z bezprostřední blízkosti dorážejícího Šmajdu. V polovině dějství ale Karlovarští vyrovnali. Po dobré přihrávce z rohu kluziště zakončil přesnou ranou Zdeněk Šmíd. V čase 18:32 šlo vedení opět na stranu hostů. Nahození Hradila usměrnil jemnou tečí do sítě Martin Pigl. Trvalo to však pouhých šestnáct vteřin a bylo opět srovnáno. Samuel Šmajda vyrazil okamžitě po buly na Nowaka a po povedené individuální akci skóroval.

Mora se nevzdávala. Povedený nástup předvedla i do prostředního dějství, když se po necelých čtyřech minutách zapsal do listiny střelců Václav Kočí. Jeho nahození se odrazilo od mantinelu a brusle bránícího hráče až do sítě za záda bezmocného Dybala. Karlovarský gólman se však blýskl následnými zákroky. Nejprve mu sice přálo štěstí, jelikož Hradil do poloodkryté klece nezakončil, nicméně poté vychytal střelu kapitána Kučery z mezikruží.

Poslední periodu začala Energie vyrovnávací brankou. Unikající Filip Krajčík se prosadil přesnou ranou na přední tyč. Přesně deset minut před koncem základní hrací doby měli domácí obrovskou šanci na gól, jenže Kohouti celou situaci obrátili a z následné skrumáže před Dybalem profitoval Michal Tomeček, který se v celé situaci zorientoval nejlépe. Ani napočtvrté to ale Karlovarské nepoložilo. Robert Šlechta po ráně z mezikruží srovnal na 4:4 a utkání tak šlo do prodloužení.

V nastaveném čase se diváci rozhodně nenudili. Po dvou minutách hry měli Kohouti na hokejkách obrovskou šanci. Rozhodčí odpískal trestné střílení, ke kterému se postavil Tomeček, nicméně střelou nepřehodil beton domácího maskovaného muže. Samostatný únik Kučery o malou chvíli později také Dybal vychytal. Po následné šanci Hradila domácí hru otočili a na druhé straně se radovali. Utkání rozsekl forhendovou kličkou Ondřej Dorot a zajistil tak pro Energii výhru 5:4 po prodloužení a bod navíc.