Report ze zápasu LIT vs. OLO (4:2)

HC Verva Litvínov

logo

4:2

(1:0, 2:0, 1:2)

logo

HC Olomouc

Litvínovští začali úvod zápasu kanonádou na Frgála. Gólman Mory se držel až do času 4:31, kdy po střele Jaroslava Bystřického kapituloval. Kohouti měli velkou šanci na vyrovnání v téměř minutové přesilovce pět na tři, nicméně si moc příležitostí nevypracovali. Domácí srážela nedisciplinovanost, když pykali hned třikrát. Vedení do konce části ale udrželi.

Prostřední dějství nabídlo velmi ostré souboje, rozhodčí musel hned osmkrát zvedat pravici, z čehož se jednou jednalo o trest do konce utkání a také vyloučení na pět minut za faul kolenem. Dosti divoké dvacetiminutovky využili lépe žlutočerní. Po brankách Davida Skuhrovce a gólu do šatny z hole Dominika Čecha šli hned do tříbrankového vedení. Branka Čecha přitom přišla pouhých šest vteřin před druhou sirénou.

Třetí třetinu začali Kohouti mohutným vzepětím. Po konci pětiminutového oslabení se skvěle dokázal prosadit kapitán Jan Kučera. V čase 52:49 v přesilovce skóroval také Marek Matašovský a bylo zaděláno na drama. Tlak domácích ještě před koncem základní hrací doby však využil Tim Danielčák, jenž zvyšoval na 4:2. Do závěrečné sirény se již nikdo do listiny střelců nezapsal a Litvínovští tak těsně uhájili výhru 4:2.