Report ze zápasu OLO vs. VIT (4:8)

HC Olomouc

logo

4:8

(2:5, 0:0, 2:3)

logo

HC Vítkovice Ridera

Úvod utkání byl nesmírně zběsilý. V první akci zápasu nastřelil unikající Tomiga z bekhendu tyč, načež se z následného protiútoku prosadil Jakub Slusarczyk. Hosty poslal do dvoubrankového vedení po dvou minutách hry Michal Činčala, když se v čase 4:12 prosadil také Martin Kubík, v domácí brance došlo ke střídání. Antonína Nowaka nahradil Dominik Frgál. Domácí dokázali snížit v přesilové hře, Stanislav Ruda skvěle tečoval nahození Kuchty k levé tyči Bartošákovy klece. Ještě do poloviny třetiny ale Vítkovice odskočily zásluhou Marka Chaloupky zpět do tříbrankového vedení. S Kohouty to vypadalo hodně zle v 17. minutě, když na 5:1 pro Rideru zvyšoval Petr Pavelec. Domácí však ještě zásluhou Michala Tomečka stihli snížit. Forvard Olomouckých byl ve správný čas na správném místě a dorazil odražený kotouč do poloodkryté klece. Zběsilá první třetina nakonec skončila stavem 2:5.

Prostřední perioda nenabídla fanouškům tolik vzrušení. Za vyzdvihnutí stojí zákrok maskou domácího gólmana, díky čemuž zpacifikoval prudký pokus Maciase. Minutu poté na druhé straně z ostrého úhlu pálil Ruda do tyče. Jinak se v této části hry vyznamenaly především obě defenzivy a žádná branka tak nepadla.

Domácí začali poslední část skvěle, když po necelých dvou minutách od úvodního buly skóroval Adam Panáček povedenou skrytou ranou. O jedenáct vteřin později ale hosté odpověděli. Ihned po buly se prosadil unikající Michal Činčala. Další naději na obrat vykřesal gól Marka Matašovského, jenž se v úniku zapsal do listiny střelců povedenou ranou ke vzdálenější tyči. Celé utkání ale definitivně zlomila dvojice branek před závěrečnou sirénou. Jakub Slusarczyk a Krysztof Tomasz Macias v tu chvíli měnili skóre na 8:4 pro hosty, které nakonec platilo i po vypršení šedesáti minut.