Report ze zápasu OLO vs. TRI (2:8)

HC Olomouc

logo

2:8

(2:5, 0:2, 0:1)

logo

HC Oceláři Třinec

Poprvé nastala změna skóre už po 74 vteřinách, kdy hostující Jan Moškoř pálil úspěšně z pravé strany. Frgál vytahoval puk ze sítě podruhé po samostatném úniku třineckého Martina Pánka, jenž zvýšil při vlastním oslabení. Přišlo další oslabení hostů, a ta samá situace se opakovala i se stejným střelcem branky. Martin Pánek opět využil zaváhaní Olomouckých a jeho druhý gól zase padl při početní nevýhodě. Olomouc snížila ztrátu při přesilovce. V situaci před gólmanem hostů si nejlépe poradil Jakub Belan usměrněním kotouče mezi betony Klimka. Třinec v 18. minutě dal dva slepené góly během patnácti vteřin. Čtvrtý gól Slezanů dostal za záda brankáře Adam Cedzo a popáté zajásala střídačka soupeře po úspěšném pokusu Matěje Kozlíka ranou z bezprostřední blízkosti olomouckého brankáře. První periodu uzavřela již třetí branka v oslabení, nicméně na straně Mory, a to z hole Jana Kučery.

Dvě minuty po úvodu druhé třetiny dali Oceláři již šestou branku. Ta padla poté, co Miroslav Holinka vymetl levý roh branky Frgála a náskok opět vzrostl. Domácí hráči měli šance ze dvou přesilovek, avšak ani jedna stav nikterak neupravila. 36. minuta hry přinesla změnu ve skóre díky Patriku Volasovi, který si skvěle porozuměl se svými spoluhráči a dopravil kotouč do sítě.

V poslední části hry se puk spíše nacházel v obranném pásmu Mory. Snad každá část výstroje brankáře Frgála byla nějak využita. Například, když velkou šanci Bujáka chytal domácí maskovaný muž do lapačky. I tak gól ještě padl, a to znovu na straně hostů. Ujal se pokus Patrika Šutého, jenž za přispění Pánka zmátl domácího brankáře a trefil odkrytou část. Výhru 8:2 si tak odváží třinečtí Oceláři.