Report ze zápasu HKM vs. OLO (0:2)

Mountfield HK

logo

0:2

(0:0, 0:0, 0:2)

logo

HC Olomouc

V úvodních minutách hry dostali Hanáci k dispozici hru v početní výhodě. Po kombinaci v útočném pásmu přišla zacloněná střela od modré, která skončila v hradeckém brankovišti. Při velkém závaru před Kasalem se několik olomouckých hráčů snažilo hrací předmět dostrkat do sítě, gólman Mountfieldu si ale všechny následné dorážky i s porcí štěstí pohlídal. Na druhé straně tečoval domácí forvard nahození Michala Beneše od modré, Nowak na poslední chvíli jeho pokus vyrazil do ochranné sítě. Zajímavou příležitost si vytvořil také Jan Kučera, jenž se ocitl úplně sám před Kasalem, toho však pokusem nad beton nepřekonal. V posledních vteřinách prvního dějství najel Václav Kočí od mantinelu až před domácího brankáře, i tentokráte byl však domácí strážce svatyně připraven.

Na začátku prostřední části hry předvedl krásnou individuální akci Petr Moravec, Nowak udržel klidnou hlavu a poradil si také s následnou dorážkou Lukáše Krále z bezprostřední blízkosti. Otevřít skóre vyrovnaného klání mohl Marek Matašovský, avšak přesnou přihrávku Radima Hradila do téměř odkryté klece nezpracoval. V podobné situaci se zanedlouho objevil také Luka Vodlan, proti jeho pokusu předvedl Kasal skvělý zákrok betonem. Hned nato se hradecký gólman blýsknul znovu, když zneškodnil zakončení Stanislava Rudy v přečíslení dva na jednoho. Další obrovskou šanci vytvořil jeden z hráčů Mory potom, co tečoval nahození Jana Kučery do protipohybu brankáře, ten však ještě stačil velkolepým zákrokem vyrazit puk špičkou betonu.

Po několika skvělých šancích na straně Olomouce se museli domácí opět bránit. Václav Kočí pálil od modré, Kasal přes zakrytý výhled jeho pokus vyrazil. Ve vlastním oslabení se sám na Nowaka vydal Michal Beneš, nastřelil ale pouze pravou tyčku svatyně Kohoutů. Ve výborné pozici byl také Martin Izák, při zakončení do prázdné klece se mu ale nepodařilo ukočírovat kotouč. Rána Stanislava Rudy od modré zůstala ležet v hradeckém brankovišti, žádný z hráčů v červenobílých dresech ji za ležícího Kasala nedorazil. V posledních vteřinách před sirénou ukončující druhou třetinu se vydal do úniku Matěj Leden, jeho forhendový blafák skončil pouze ve výstroji Nowaka.

Na úvodu závěrečné periody našel Jakub Belan osamoceného Marka Matašovského před klecí domácího celku, olomoucký forvard se mezi tři tyče netrefil. Ve vlastním oslabení mohl Michal Beneš zakončit do zcela odkryté klece, kotouč ale netrefil ideálně. V čase 44:54 se konečně měnilo skóre. Hanáci se usadili v útočném pásmu, Michal Tomeček chtěl zpoza brány najít svého spoluhráče v prostoru mezikruží, jeden z beků Mountfieldu ale kotouč nešťastně srazil do své brány. Hradec Králové se na inkasovanou branku snažil rychle odpovědět, všechny jeho akce však skončily mimo nebo v náručí Nowaka.

Na začátku 53. minuty našel Radim Hradil připraveného Michala Tomečka, který neváhal a z kruhu pro vhazování okamžitě vypálil přesně do pravého růžku hradecké klece. Kontaktní gól měl na své hokejce Jiří Klíma, kotouč mu ale přeskočil čepel, Nowak tak zasahovat nemusel. V závěrečných minutách zkoušel Mountfield hru v šesti, avšak tu jim vzápětí překazilo vlastní vyloučení. Pár vteřin před koncem ještě tečoval Marek Matašovský puk do protipohybu gólmana, Kasal si jeho pokus už pohlídal. Hanáci si tak po zásluze připisují důležité tři body do tabulky, přesto zůstávají se ztrátou jednoho bodu poslední.