Report ze zápasu PCE vs. OLO (3:4)

HC Dynamo Pardubice

logo

3:4

(0:0, 2:1, 1:3)

logo

HC Olomouc

Hned v úvodu utkání zahrozil domácí Radek Tomas, svůj únik však nedotáhnul do zdárného konce. Zanedlouho mohli domácí otevřít skóre v přesilové hře, skvělé napadání Mory ve čtyřech hráčích je do žádných střeleckých pozic ale nepustilo. Na druhé straně si vytvořil zajímavou příležitost Michal Tomeček, ani on nakonec nemířil přesně. Po nepřehledné situaci v olomouckém brankovišti se jeden z forvardů Dynama dostal k dorážce z bezprostřední blízkosti, Nowak proti jeho pokusu vytáhl výborný zákrok vyrážečkou.

V početní převaze na začátku prostřední části hry vyslal Dominik Pavlata dvě tvrdé rány od modré, ani jedna však až ke gólmanovi Hanáků nedoputovala. Ve 28. minutě střílel z levého kruhu Radek Tomas, Nowak rychle sevřel své betony, kotouč mu i tak mezi nimi nešťastně propadl až za brankovou čáru. Radost domácích však netrvala dlouho. Za pouhých 33 vteřin bylo vyrovnáno, když se prosadil nejproduktivnější hráč celku z Hané Jan Kučera. Hned nato se skóre mohlo opět měnit, Pavol Štetka ve vlastním oslabení ale skvělou šanci trestuhodně zahodil.

Psal se čas 35:25, kapitán domácích Ondřej Chabada dostal kotouč na modrou čáru a okamžitě vypálil na olomouckou svatyni. Nowak přes zakrytý výhled nemohl s jeho pokusem nic dělat. Blízko vyrovnání byl Luka Vodlan, jeho střelu zastavila až branková konstrukce. Na začátku třetího dějství vznikl v pardubickém brankovišti zmatek, při němž se nejlépe orientoval Adam Havel, jenž kotouč doklepl za ležícího Matěchu.

Po několika skvělých šancích se mezi kruhy zničehonic objevil osamocený Jan Kučera, který svou přesnou trefou do horních pater klece domácích vstřelil svůj druhý gól v utkání. Dynamo bylo po další inkasované brance jako opařené, i díky tomu dovolilo zakončit Marku Compelovi, jenž nádherně umístil svou střelu do pravého růžku Matěchovy svatyně. V závěru třetiny se ještě pokusil hru zdramatizovat Vojtěch Tvrdík, který ránou od modré snížil na 4:3, Hanáci si už ale i následující hru Pardubic v šesti pohlídali, domů si tak během dvou dnů odváží z východu Čech krásných šest bodů.