Report ze zápasu OLO vs. LIT (4:3)

HC Olomouc

logo

4:3

(0:0, 3:2, 1:1)

logo

HC Verva Litvínov

V úvodu utkání byla aktivnější Mora. Hned ve 3. minutě si zahrála početní výhodu, kterou však nevyužila, přestože Belanovy rychlé střely u brankoviště byly pořádně nebezpečné. Mora pokračovala ve vytváření si kvalitních střeleckých příležitostí. Jednu takovou měl na hokejce Kučera, který využil nahození Drábka a pak se obtočil okolo litvínovské klece, jenže Klika natáhl levý beton a stačil zakročit. V 15. minutě se zcela osamocen ocitl před Frgálem litvínovský bek Vyhlídal, naštěstí pro olomoucké hokejisty ale kličku nedotáhl. Další závar byl k vidění pár desítek sekund před koncem první periody, Čecha ale Frgál stačil vychytat.

Góly začaly padat až ve druhé části. Ve 23. minutě se prosadil díky svému důrazu na brankovišti Martin Izák, jenž zametl puk po ledě k tyči. Poté se už dvakrát za sebou zaskvěl Michal Tomeček. Nejprve krásně projel středním pásmem, načež ještě lépe zamířil do horního růžku. O dvě minuty později předvedl po vhazování rychlou souhru s Hradilem a náskok Mory zvýšil. Litvínov ale snížil na konci 33. minuty chvíli po skončení své přesilovky, když se přesně trefil obránce Lukáš Hocelík. Kohouti si pak nepohlídali Jakuba Bednaříka, který svůj samostatný únik vyřešil precizně.

Na začátku třetí části se připomněl hostující kapitán Vopat, jenž vyplaval před Frgálem, ale kotouč potáhl až příliš do strany. Litvínov byl aktivnější a na konci 50. minuty byl za svou snahu odměněn, když Marek Slavík s první střelou neuspěl, ale s dorážkou už ano. Poté se hosté ocitli v dalších šancích. Slavík v přesilovce prostrčil puk na Čecha, jehož bekhendovou kličku zlikvidoval Frgál. Posléze stejná dvojice táhla přečíslení tři na jednoho, ale Frgál byl opět úspěšnější. Záhy měl i štěstí, když Hynek z ideální pozice mezi kruhy těsně minul. Necelé tři minuty před koncem třetí třetiny zamířil na trestnou lavici Bystřický. Mora nabídnutou možnost nakonec využila, Radim Hradil nadvakrát dostal touš za brankovou čáru. Powerplay Litvínovu nepomohla, všechny tři body tedy zůstaly na Hané.