Report ze zápasu VIT vs. OLO (2:3)

HC Vítkovice Ridera

logo

2:3p

(2:0, 0:2, 0:0 - 0:1)

logo

HC Olomouc

Úvod utkání na severu Moravy byl pro svěřence Karla Berana jako z hororu. Už v čase 4:19 se po kombinaci Marka Chaloupky a Martina Kubíka prosadil Petr Pavelec. Olomoučtí mohli rychle odpovědět, jelikož dostali k dispozici přesilovku po faulu Sebastiana Glase vysokou holí. Jenže chvíli po skončení oslabení pobídl Marek Chaloupka Krzysztofa Tomasze Maciase, jenž podruhé v zápase propálil Dominika Frgála. V závěru třetiny mohlo být pro kohouty ještě hůř, dvě oslabení v řadě ale ubránili.

V prvních minutách si naopak přesilovku zahrála Mora, potrestat Vítkovice ale nedokázala. Nicméně to Hanáky nemuselo dlouho mrzet. Psal se čas 28:15, když po 15 sekundách využil Marek Matašovský hru v početní převaze. Zbývalo pouhých osm vteřin před druhou sirénou, Marek Matašovský po souhře s Tomášem Galvasem našel Radima Hradila a ten přesnou střelou vyrovnal stav klání.

Třetí dějství žádnou branku nenabídlo, k vidění byly pouze dvě přesilovky Olomouce a jedna Vítkovic. O vítězi tak muselo rozhodnout až prodloužení, v jehož úvodu měli Hanáci obrovskou výhodu v podobě hry v početní převaze, využít ji však nedokázali. Poté se provinil nedovoleným sevřením puku rukou Adam Panáček, ve čtyřech tak naopak hráli domácí. Jenže ve vlastním oslabení se do útoku probojoval Radim Hradil, jenž svým druhým gólem v utkání rozhodl o bodu navíc pro kohouty. Ti tak triumfem 3:2 z ledu Vítkovic po prodloužení úspěšně navázali na domácí výhru proti Litvínovu.