Report ze zápasu OLO vs. SPA (0:3)

HC Olomouc

logo

0:3

(0:2, 0:1, 0:0)

logo

HC Sparta Praha

Od úvodního buly byla převaha na straně hostujícího celku, který zkoušel kvality gólmana Frgála. Blízko byl Sparťan Fábry, který neuspěl v samostatném úniku. Krátce na to už se ale hosté radovali. Při signalizovaném vyloučení měli Pražané výhodu. Ta trvala poměrně dlouho a na jejím konci byla spolupráce Davida Senčáka, který si vyhlédl Dominika Pavláka, jenž stál před Frgálem v bezprostřední blízkosti a otevřel tak skóre utkání. Krátce po změně skóre byl v šanci olomoucký Ruda, avšak nebyl ve svém snažení úspěšný. V početní výhodě si mohla Olomouc pomoct, jenže se stal pravý opak. Puku se po vyhození ujal domácí Drábek, který si jej ale nešťastně srazil do své sítě. Autorem gólu byl označen kapitán Sparty Filip Ducháč.

Druhá dvacetiminutovka začala opět větším náporem ze strany Sparty, která hledala recept na překonání Frgála. Po chvíli se ukázali i útočníci s kohoutem na hrudi, když vymysleli akci dva na jednoho. Ani ta ale brankou neskončila. Sparťan Šindelek se v 26. minutě provinil hákováním a Mora měla výhodu hráče navíc. Šance z olomoucké strany byly, ale ukázala se i pevná obrana Sparty, která velmi pomohla svému brankáři. Jak se blížil konec třetiny, šancí najednou razantně přibylo. Theimer měl napřaženo na třetí gól Sparty, jenže Frgál předvedl další zákrok. Domácí Jeřábek zakončil nepřesnou střelou únik Olomouce. Branka ale nakonec ve druhé třetině padla, pouhé dvě vteřiny před jejím koncem. Pražané zaveleli k rychlému přesunu do útočného pásma. Na konci přihrávek byl Ondřej Hrabík, který se zjevil před svatyní domácích a bekhendem zvýšil na rozdíl tří branek.

Třetí třetina přinesla další sérii náporů. Olomoucký Kučera se vyznamenal přejetím z rohu až před prostor brankoviště, přesně se mu zakončit nepovedlo. Sparta se v 46. minutě opět dostala do čtyř, trest za podrážení šel odpykat kapitán Ducháč. Ani tato početní výhoda změnu skóre nepřinesla. Frgál odolal pokusu Krupičky a po chvíli se ke gólu nedostal ani Bartoň, jenž pálil od modré čáry. Pražský celek mohl skórovat, když se Mora dostala do dvojitého oslabení. Současně seděli Panáček a Janech. Tuto složitou situaci kohouti zvládli, vstřelit gól už však nikoliv a tři body náleží Spartě.