Report ze zápasu OLO vs. PLZ (1:5)

HC Olomouc

logo

1:5

(0:1, 0:1, 1:3)

logo

HC Škoda Plzeň

Olomouc vstoupila do zápasu jako vítr, přehrávala soupeře snad ve všech aspektech hry a tvořila si množství šancí. Hosté jí dokonce naskytli příležitost v podobě přesilové hry 5 na 3. Hanáci ale doplatili na produktivitu, nedokázali využít žádnou z šancí, až se gólově prosadili hosté. V poslední minutě první třetiny vypálil ihned po vhazování Matyáš Borák a Škodovka tak šla na první přestávku s vedením 1:0.

Do druhé třetiny šli hosté s vysokou aktivitou a domácímu celku chvíli trvalo, než si přivykl tempu hry. Hned ze začátku třetiny se ale Olomoučané dostali do dvou gólových příležitostí. Ve dvaadvacáté minutě ujel plzeňské obraně jeden z olomouckých útočníků, avšak pálil jen do betonu brankáře hostí. O čtyři minuty později se opakovala ta samá situace, tentokrát ale Lokajíček vytáhl úžasný zákrok, kterým střelu vyrazil do ochranné sítě. Třetinu ale tým ze srdce Hané zakončil špatně, když se ve čtyřicáté minutě prosadil Adam Jiříček, který dorážel střelu svého spoluhráče.

Třetí třetinu znovu začali aktivněji hosté. V pětačtyřicáté minutě zvyšoval na 3:0 Ondřej Pešek, který dorážel a z předbrankového prostoru překonal Nowaka. Vzápětí ale snižoval v padesáté minutě Jan Kučera, který dorážel puk, který vypadl z Lokajíčkovy výstroje. Ve čtyřiapadesáté minutě ujel olomoucké obraně Adam Titlbach, který bekhendovým blafákem překonal Nowaka. Kohouti ještě zkoušeli dostat zápas do prodloužení a hráli i v šesti. To se jim ale nevyplatilo. V 59. minutě se trefil Dominik Soukup, jenž střílel z obranného pásma a trefil odkrytou klec. Na konci zápasu se za plzeňskou brankou strhla bitka, jíž předcházel tvrdý zákrok na plzeňského hráče. Na trestnou lavici tak usedlo pět olomouckých a tři plzeňští hráči.