Report ze zápasu OLO vs. ZLN (2:4)

HC Olomouc

logo

2:4

(1:2, 0:1, 1:1)

logo

PSG Berani Zlín

Skóre se poprvé měnilo už po pouhých 73 sekundách. Po souboji o puk na zadním mantinelu se ke střele z první v prostoru mezikruží dostal Adam Laciga, jenž nekompromisně zakončil k protější tyči. Dlouho to netrvalo a Ševci vedli už o dvě branky. Jakub Čechmánek se protáhl kolem levého mantinelu a přihrál před olomouckou klec na připraveného Lukáše Chludila, který poslal puk pod Nowakovu vyrážečku.

Zanedlouho hosté zahrozili znovu. Richard Babulík v přečíslení přihrál na střelu do odkryté klece nestřeženému Adamu Lacigovi, proti jeho dorážce ale olomoucký gólman předvedl neskutečný zákrok. V čase 17:45 se Hanáci konečně prosadili. Adam Havel poslal puk Michalu Tomečkovi křižně přes útočné pásmo, druhý zmiňovaný už měl s doklepnutím puku do zcela odkryté klece málo práce.

Na začátku prostředního dějství Zlín opět udeřil. Adam Chludil přihrál na střed na Adama Lacigu, který naznačil střelu a kotouč ještě postrčil na levou stranu na Šimona Frömela. Ten tvrdou pumelicí přesně pod horní tyč využil druhou přesilovku v utkání. Vzápětí vytvořil zajímavou příležitost Jan Kučera, když vystihl špatnou rozehrávku hostů a černou prytž poslal na volného Adäma Havla, jeho pokus se ale s úspěchem nesetkal.

Jan Kučera byl však i u další příležitosti Mory. Olomoucký křídelník se dostal do úniku, Tobiáše Synka sice bekhendovou kličkou překonal, avšak zcela odkrytou klec už netrefil. Psala se 52. minuta, když Kohouti krátce po skončení zlínského oslabení vstřelili další kontaktní branku. Michal Tomeček se nejlépe zorientoval při zmatku před klecí hostů a hrací předmět vší silou jako první dostrkal až za brankovou čáru.

Olomouc si v závěru vytvořila velký tlak, který ještě umocnilo odvolání Nowaka z brány. Ševci ale bránili srdnatě, dokonce se Lukáš Chludil zmocnil kotouče a vydal se sám proti prázdné svatyni domácích. Hanáci tak po dobrém výkonu nestačili ani na Zlín a v tabulce proto zůstávají stále na sestupové příčce s velkým bodovým mankem.