Report ze zápasu OLO vs. JIH (2:3)

HC Olomouc

logo

2:3sn

(0:1, 2:1, 0:0 - 0:0)

logo

HC Dukla Jihlava

V první třetině Olomouc držela tempo s pátou Jihlavou na jedničku. Oba týmy si tvořily šance, a první využil již v páté minutě Kevin Coufal, který bruslí dorazil kotouč, který se odrazil od Frgálovy výstroje. V sedmnácté minutě se mohli ještě hosté prosadit po tom, co domácímu obránci projel kotouč pod čepelí. Jihlava ale šla do druhého dějství pouze s jednobrankovým vedením.

Druhou třetinu začali lépe hosté a jenom díky výbornému výkonu domácího gólmana Frgála nedokázali skórovat. Tím jako by Frgál vlil energii do svých spoluhráčů a ti mu za jeho práci v brankovišti poděkovali vyrovnávacím gólem, kdy se v sedmadvacáté minutě trefil Matyáš Fasner. Olomoucký útočník vyslal dělovou ránu od modré čáry, která proletěla nad betonem hostujícího brankáře Maláče. Stav nebyl vyrovnaný dlouho, už v jednatřicáté minutě poslal svůj tým do vedení Martin Matějíček, který střílel z předbrankového prostoru do nepokryté části branky. Olomoucká odpověď ale na sebe nenechala dlouho čekat a ve třiatřicáté minutě vyrovnával Marek Matašovský, jenž dorážel puk, který se k němu příhodně odrazil od Maláčovy výstroje. Ke konci třetiny měli ještě dvě vyložené šance domácí. První 34 sekund před druhou sirénou, kdy si Tomeček po perfektní stahovačce udělal prostor a pálil ze slotu. Jeho pokus ale chytil brankář hostí. Druhou šanci měla Mora díky Kučerovi, který ujel jihlavské obraně, ale puk mu ujel z čepele, a tak nedokázal zakončit.

Třetí dějství utkání nenabídlo ani zdaleka tolik akce a šancí jako dějství druhé. Jihlava nabídla Olomouci dvě přesilové hry, jež zůstaly nevyužity. Ani jeden z týmů většinu času nedokázal zůstat moc dlouho na kotouči, a tak nepadla ani jedna branka. Zápas tak šel do prodloužení.

Prodloužení začalo velmi opatrně. Zhruba v polovině ale Dukla využila špatného střídání Hanáků a dostala se do přečíslení dva na jednoho. Tuto situaci ale úspěšně vyřešil Frgál. Utkání tak dospělo až do samostatných nájezdů.

První nájezd jel za Duklu střelec úvodní branky Kevin Coufal, na Dominika Frgála však nevyzrál. Na druhém konci hřiště zkusil štěstí Jakub Belan, který rovněž neuspěl. Ve druhém kole byl proti Frgálovi úspěšný Martin Matějíček, střelec druhé branky hostů. Proti Maláčovi se rozjel domácí Michal Tomeček, ten však neuspěl. Za Jihlavu jel jako třetí v pořadí Daniel Pavelec, který dokázal Frgála „vymíchat“ a dostal tak svůj tým do dvoubrankového náskoku. Za Hanáky se ke třetímu nájezdu postavil Jan Kučera, kterému se nepodařilo dostat kotouč za Maláčova záda. Na olomoucké straně pak nastala výměna gólmanů, když místo Frgála se do branky postavil Antonín Nowak. Proti němu se rozjel Lukáš Číhal, který se nemýlil a Dukla Jihlava tak porazila Olomouc po samostatných nájezdech.