Report ze zápasu OLO vs. LIB (1:4)

HC Olomouc

logo

1:4

(0:1, 1:1, 0:2)

logo

Bílí Tygři Liberec

Po úvodním vhazovaní se útočné iniciativy zhostili hráči Liberce, kteří ale naráželi na připraveného gólmana Frgála, kterému pomohli i jeho spoluhráči v poli. První trest přišel ve 12. minutě, kdy byl za krosček vyloučen domácí Groch. Bílí Tygři se zpočátku drželi před Frgálem, ke konci ale kohouti dokázali kotouče vyhazovat. Po vypršení početní výhody šli Liberečtí do vedení. Stalo se tak v čase 14:53, kdy si z pravé strany najel do střelecké pozice Lukáš Plos, který se napřáhl a přesně trefil horní růžek olomoucké svatyně.

Ve druhé třetině měl zprvu šanci Havel, Hambálek jeho střelecký úmysl chytil do lapačky. Napilno měl i Frgál, který se stačil rychle vrátit, když Liberečtí málem trefili odkrytou bránu. Do početní nevýhody se v 27. minutě dostali hráči Bílých Tygrů, kteří se bránili skvěle. Častým vyhazováním puku do bezpečí se Mora nedostala pomalu k žádnému pokusu. Hra se poté chvíli odehrávala v situaci 4 na 4, záhy ale byla v oslabení naopak Olomouc. Po skončení oslabení bylo srovnáno. Jan Kučera stál před Hambálkem a svou tečí usměrnil kotouč vystřelený Tomečkem přesně za záda gólmana. Nerozhodné skóre trvalo jen necelé dvě minuty, Liberci vrátil vedení Pavel Průšek ranou z první. Obrovská výhoda pro domácí přišla, když byl do konce utkání vyloučen liberecký Jenčovský za vražení Janecha, který se těžko zvedal z ledové plochy. Mora měla k dispozici přesilovku v trvání pěti minut.

Tato početní výhoda se přenesla i do třetí části, zůstala nicméně nevyužita. Za hákování byl na trestnou lavici poslán kapitán Olomouce Kučera v 45. minutě. Frgálovi přibyla práce, hned dvakrát v krátkém sledu vyrazil kotouč do ochranné sítě. Ani jeden ze Severočechů se však přesně netrefil. Olomoucký Jeřábek se v 49. minutě dostal do samostatného úniku, kterému chybělo přesné zakončení. Do větší pohody se hostující celek dostal v 52. minutě. Samuel Fiala po krátkém zpracování kotouče překonal Frgála a na tabuli svítilo skóre 1:3. Když byl v 56. minutě vyloučen liberecký Hois, zkusila hrát Olomouc bez gólmana. Kýženou branku to nepřineslo, naopak definitivní tečku za střetnutím udělal Samuel Fiala, jenž poslal kotouč do prázdné branky.