Report ze zápasu OLO vs. MBL (2:3)

HC Olomouc

logo

2:3sn

(1:0, 0:2, 1:0 - 0:0)

logo

BK Mladá Boleslav

V úvodní desetiminutovce zamířili na trestnou lavici hostující Hlinský a Zvagulis. Hanáci výhodu pěti proti třem dokázali využít a dostali se do vedení, když na konci kombinace mezi Galvasem a Kučerou byl Michal Tomeček. V závěru úvodního dějství měla Mladá Boleslav velkou šanci, avšak nedokázala potrestat zmatky v olomouckém brankovišti. Situaci musel zachraňovat zadák Panáček.

Ve 26. minutě hráli kohouti další přesilovku, nicméně tentokrát v ní inkasovali. Do úniku se dostal Marek Vlasák, jenž ještě stačil vybídnout Matěje Gardoně, který poprvé v zápase překonal Frgála. Zhruba v polovině řádné hrací doby byl duel ovlivněn velkým počtem trestných minut, připomněl se pak ve 35. minutě Polák, který se chytře prokličkoval do šance, ovšem byl zablokován, a následně odvedli výbornou práci domácí beci. Bruslaři se poprvé v utkání dostali do vedení na konci druhé periody, kdy přesilovku využil Marek Vlasák.

Začátek třetí třetiny nabídl šance na obou stranách. Nejprve brankář Stuchlík přihrál na hůl olomouckého útočníka, který kotouč nezpracoval. Přesně o minutu později ujel Vimmer, jehož blafák ale Frgál pohlídal. Hanáci se tlačili za vyrovnáním, jenže museli si dávat pozor i na zadní vrátka. Přece jen ale branka na 2:2 přišla, když v čase 57:39 využil početní převahu Michal Tomeček, jenž z pravého kruhu přesně zamířil k tyči.

Prodloužení gól nepřineslo, a tak duel s Mladou Boleslaví musely rozhodnout až nájezdy. Jediným úspěšným střelcem loterie byl Marek Vlasák, dva body tedy berou Bruslaři.