Report ze zápasu OLO vs. VIT (3:6)

HC Olomouc

logo

3:6

(1:2, 0:3, 2:1)

logo

HC Vítkovice Ridera

Už po 53 vteřinách zamířil na trestnou lavici Galvas. Vítkovice svou přesilovku okamžitě využily, když Kubík vybídl šikovnou bekhendovou přihrávkou Maxima Vehovského. Na trestné minuty bohatá první třetina pokračovala faulem hostujícího Toboly, avšak v oslabení se prosadili hosté. Obraně kohoutů ujel Jakub Slusarczyk, jenž našel místo mezi vyrážečkou a betonem Frgála. Na konci úvodní dvacetiminutovky ale přece jen udeřila také Mora, Václav Kočí překonal gólmana Irgla střelou k bližší tyči.

Druhou třetinu začali domácí velkým tlakem, syn bývalého olomouckého kanonýra mezi třemi tyčemi Vítkovic ale odolal. V polovině řádné hrací doby se před hostujícím brankovištěm uvolnil Matašovský, jehož rána zamířila pár centimetrů nad horní tyč. Ridera vzápětí odpověděla třetím gólem. Krzysztof Tomasz Macias v přečíslení dvou proti jednomu využil přihrávky Slusarczyka. Vítkovice byly rázem v laufu. Krejsa další gól ještě nedal, ale hned o pár sekund později se radoval Tomáš Tobola díky ráně do šibenice. Kohouty mohlo dostat zpět do zápasu trestné střílení Tomečka, jenže Irglův beton byl rychlejší.

Vítkovice vsítily další branku v poslední minutě druhé třetiny, na 5:1 z jejich pohledu zvyšoval Nikita Zozulia. Po změně stran ale na trestnou lavici zamířil Smolka a také Olomouc se dočkala branky v přesilovce, tu měl na svědomí Patrik Janech. Ve 45. minutě to vypadalo, že by Mora s utkáním mohla ještě něco udělat, poněvadž se trefil i kapitán Jan Kučera. Poslední slovo ale patřilo Ostravanům. Tým Karla Berana se ani nemohl odhodlat ke hře bez brankáře, neboť svůj druhý gól v zápase přidal Krzysztof Tomasz Macias. Vítkovice na Hané vyhrály 6:3.