Report ze zápasu SPA vs. OLO (2:1)

HC Sparta Praha

logo

2:1

(2:0, 0:1, 0:0)

logo

HC Olomouc

Domácí vkročili do utkání správnou nohou. Po delším tlaku na Frgála se dočkali gólu v šesté minutě, kdy z mezikruží přesně pálil Jakub Žmola. Ještě veselejší byli Pražané o čtyři minuty později. Po přihrávce Krupičky zpoza branky zavěsil kotouč pod víko Ota Theimer. O změnu skóre se na druhé straně snažil i Jan Kučera, ale jeho dělovka skončila na betonu brankáře Arcatbanova.

Začátek prostřední periody poznamenala rozmíška, po které byli vyloučeni hráči na obou stranách. Navíc byl jeden ze Sparťanů vyloučen za podrážení a Olomouc tak dostala k dispozici zajímavou přesilovku. Spousta prostoru na ledě navíc vyhovovala nejvíce Marku Matašovskému, jenž se silově prosadil v předbrankovém prostoru a šikovně procpal kotouč za záda Arcatbanova. Frgál skvěle držel naděje Hanáků, nejlepší zákrok si připsal proti dělovce Nováka z pravého kruhu.

Kohouti si šli pro vyrovnání, ale pravidelně naráželi na připravenou defenzivu soupeře. Matašovský se opět ocitl sám mezi kruhy, ale tentokrát byl sparťanský gólman rychlejší. Maskovaný muž v domácí kleci měl skutečně spoustu práce, několikrát musel předvést i svůj gymnastický um, vždy to však zvládl. Hon za vyrovnáním výrazně zkomplikovalo vyloučení Olomouce pouhé dvě minuty před koncem, ke kterému se poté navíc připočetl i menší trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Pražané si tak již od desáté minuty udrželi své vedení a berou tři body za těsnou výhru 2:1.