Report ze zápasu PLZ vs. OLO (7:1)

HC Škoda Plzeň

logo

7:1

(2:0, 3:0, 2:1)

logo

HC Olomouc

Olomoučtí junioři nezachytili začátek utkání zrovna dobře. Domácí se po déletrvajícím tlaku dočkali branky v deváté minutě, kdy odražený puk dobře vykombinovali na hůl osamoceného Adama Dvořáka. Ani ne po minutě se Plzeňští zaradovali znovu, tentokrát po rychlém útoku přesně pálil Adam Benák. Olomoučtí měli po sérii vyloučení i kratičkou přesilovku pěti proti třem, ale branku za prvních dvacet minut nevstřelili.

Na úvod prostřední periody byl na Nowakově brankovišti důrazný Jan Hodinář, který z bezprostřední blízkosti zvyšoval už na 3:0. Těsně před polovinou utkání se v podobné akci, tentokrát ale střelou pod betonem, zapsal do listiny střelců i Matyáš Borák. Těsně před druhou sirénou se po kombinaci dvou Soukupů radoval Marek Soukup, jenž svou ránu navíc otřel o tyčku.

Šestou branku přidali Indiáni na úvod třetí části, kdy vyšla až třetí úspěšná dorážka, druhý gól si tak na své konto připsal Matyáš Borák. Těsně před koncem zvýšil na 7:0 pro domácí Adam Dvořák. Poté však okamžitě po buly vyrazili vpřed i Kohouti a kanonýr Marek Matašovský upravil skóre na konečných 1:7.