Report ze zápasu PCE vs. OLO (8:3)

HC Dynamo Pardubice

logo

8:3

(2:1, 3:1, 3:1)

logo

HC Olomouc

Vstup do utkání měli junioři skvělý. Ve skrumáži před brankou Pardubic se nejlépe zorientoval Matašovský, jenž okamžitě přistrčil na volného Adama Panáčka, který se střelou do odkryté branky neměl žádné problémy. Domácí zatlačili v přesilové hře. Ránu Novotného Frgál vyrazil, ale na dorážku Tadeáše Kalužíka byl už krátký. O necelé dvě minuty později šly Pardubice do vedení. Dominik Pavlata propálil olomouckého gólmana ranou mezi betony.

Kohouti se ale rozhodně nevzdávali a z trestného střílení vyrovnal Michal Tomeček, který z mezikruží přesnou ranou propálil Borovičku. Za minutu ale přišla odpověď Dynama. Daniel Herčík z pravého kruhu vymetl horní růžek Frgálovy svatyně. Chvíli poté čelil gólman Mory další smršti střel, ránu Pavlaty ještě stihl vyrazit, ale dorážka Adriana Gromadzkiho skončila v síti. Podobná spolupráce vyšla Pardubicím ještě jednou, tentokrát si ale druhou branku připsal Adrian Gromadzki díky povedené ráně do horního koutu klece.

Adrian Gromadzki řádil i na začátku třetí části a přesnou ranou k pravé tyči zkompletoval hattrick. Po bitce Panáčka s Červenkou Olomoučtí zabrali. Rychlou nahrávku Pigla využil Marek Matašovský na maximum a milimetrovou střelou snížil. Posledních pět minut hrací doby patřilo opět domácím. Nejprve se prosadil Radek Tomas, po kterém na konečných 8:3 zvýšil Dominik Vachun. Juniorka Mory tak z východu Čech odjíždí s prázdnou.