Report ze zápasu VIT vs. OLO (4:3)

HC Vítkovice Ridera

logo

4:3

(0:1, 3:0, 1:2)

logo

HC Olomouc

Olomouc do utkání vstoupila zajímavou šancí Lukáše Boška, koncovka mu však nevyšla podle představ. To ho ale nemuselo dlouho mrzet. V páté minutě rozhodčí naznačil hru vysokou holí, David Pastrnek ve zmatku soupeřů rychle přihrál na Viktora Šulgana, jenž ránou k tyči poslal Moru do vedení. Zanedlouho měli domácí dvě přesilovky, avšak Olomouc je dokázala výborně ubránit. Na konci úvodní dvacetiminutovky hráli v početní převaze také kohouti. Největší příležitost zaznamenal Tomáš Galvas, který se prokličkoval až před brankoviště Viléma, vítkovický gólman jeho zakončení ale vytěsnil.

Prvních deset minut druhého dějství Olomouci příliš nevyšlo. Po dalším provinění z řad hráčů v červenobílých dresech se Vítkovice usadily v útočném pásmu, po pasu Jana Muroně vyrovnal stav utkání Matyáš Man. Za necelé tři minuty se Ostravané radovali znovu. Při obrovském závaru v olomouckém brankovišti se nejlépe zorientoval Jan Muroň, jenž okamžitě doklepl kotouč za Žbánkova záda.

Vzápětí ostravští hokejisté přidali již třetí branku. Vincent Glos se dostal do přečíslení, místo střely však volil křižnou přihrávku na Jiřího Doudu, který hrací předmět pouze usměrnil do odkryté klece. Hned nato mohli domácí ještě zvýšit své vedení, Žídek své sólo ale nedotáhl do úspěšného konce. Hanáci byli blízko ke vstřelení kontaktní branky, avšak Drábek po křižné přihrávce Viléma neprostřelil.

V čase 47:08 se Vítkovice znovu prosadily. Nepříjemná střela Vítězslava Glose vypadla Žbánkovi z výstroje a naneštěstí zamířila přímo za brankovou čáru. V půli závěrečné části hry se Olomouc konečně prosadila, po pasu Štěpána Vrány se do kotouče opřel Tomáš Galvas, jenž propálil vše, co mu stálo v cestě. Obrovskou šanci měl vítkovický Hanák. Ten se vydal sám na olomouckou svatyni, avšak během cesty o puk přišel. Toho se ujmul jeho spoluhráč a nastřelil horní tyč Žbánkovy klece.

V 55. minutě si kohouti zahráli další přesilovku. Nejprve pálil Štěpán Vrána, Vilém jeho pokus vytěsnil příhodně pro přijíždějícího Vojtěcha Neorala, který ho již pouze doklepl do sítě. Olomouc v posledních sekundách zápasu zkusila ještě hru bez gólmana, avšak další inkasovanou branku už domácí nedovolili. Olomouc tak po prvním utkání v Extralize dorostu zůstává na nule.